Šport > Košarka
2022 ogledov

Hrvat prebolel koronavirus, v generalki razbil Dončića in kolege

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Na dvoboju med Dallas MAvericks in LA Clippers so slavili slednji z rezultatom 126:111. Poraz je še bolj boleč zaradi popolne nemoči v zadnjih minutah proti tekmecu v končnici.

Dallas je četrto tekmo v Orlandu odigral proti tekmecu, ki mu bo pot najverjetneje prečkal tudi v prvem krogu končnice. Mavericks so zelo solidno odprli tokratni dvoboj, na roko jim je šel slab met košarkarjev iz Los Angelesa. Z delnim izidom 7:0 so tako izbranci Ricka Carlisla povedli z 9:4. Izjemen met za tri točke je ob osebni napaki po podaji Luke Dončića dosegel Tim Hardaway ml.

Clippers so se hitro vrnili v igro. Po petih minutah in pol, ko se je prvič na klop moral preseliti Dončić, je bil na semaforju izpisan izid 9:9.

Preko Paula Georgea so košarkarji iz Kalifornije nato povedli za sedem točk, a je Dallas izenačil na 18:18, do konca prve četrtine, ki so jo za točko dobili Clippers pa se je na parketu odvijal izenačen boj. Dončić se je vrnil na parket, a so ga tekmeci uspešno pokrivali, v prvih 12 minutah igre je zbral po dve točki, skoka in podaji.

Miami se je pomeril z najboljšo ekipo lige, Milwaukee je zmagal s 130:116. Vročica je nastopila brez Jimmyja Butlerja in Gorana Dragića, ki si je poškodoval gleženj v zadnji minuti tekme z Bostonom.

Luka se je razigral na začetku druge četrtine, s šestimi zaporednimi točkami je držal Dallas povsem v igri. Pri izidu 32:32 mu je Carlisle znova namenil počitek. Tudi v naslednjih minutah si nobena od ekip ni priigrala večje razlike, po Dončićevi vrnitvi na parket in njegovi trojki pa so Mavs povedli s 45:44. 

Na drugi strani se je razigral Kawhi Leonard, slovenski zvezdnik pa bi svojo ekipo vseeno lahko popeljal v vodstvo nekaj sekund pred koncem prvega polčasa, vendar je zgrešil oba prosta meta. Clippers so se tako na glavni odmor podali s prednostjo 59:58. Leonard je dosegel 17 točk, Dončić 14.

Tretja četrtina se je začela s šestimi zaporednimi točkami tekmeca, Carlisle pa je tako po vsega dveh minutah in pol že zahteval minuto odmora. Ni pomagalo. V drugi polovici četrtine so si LA Clippers priigrali že 12 točk naskoka. Nezgrešljiv je bil pod košem Ivica Zubac, ki je še pred zadnjo četrtino z metom 9/9 zbral 19 točk in 11 skokov. V zaključku četrtine, ko so na klopi počivali Leonard, George in Zubac, se je Dallas sicer približal na 87:91.

V prvih štirih minutah zadnje četrtine, ko Dončića ni bilo na parketu, je eksplodiral Kristaps Porzingis. Ta je ob dveh zaporednih trojkah zbral devet točk in svojo ekipo pripeljal do 98:99. Do konca je ostalo še 7 minut in 44 sekund. Luka se je vrnil v igro, po njegovi asistenci je Maxi Kleber poskrbel za 101:101.

A Clippers so odgovorili z delnim izidom 7:0, Dallas pa tudi po minuti odmora ni uspel zaustaviti naleta tekmecev. Tri minute pred zadnjim piskom sirene je Dončić s trojko še pripeljal Mavericks na 108:115, a je nato pri istem rezultatu zgrešil še en met za tri točke. Na drugi strani sta bila natančna prva zvezdnika moštva iz Los Angelesa, George je zadel trojko, Leonard pa poskrbel za 120:108. Zmagovalec je bil odločen.

V zadnjih šestih minutah je bil izid v korist oslabljenih Clippers, ti so tokrat zaigrali brez dveh pomembnih košarkarjev, manjkala sta poškodovani Patrick Beverley in Montrezl Harrell, slednjemu je umrla babica in se bo soigralcem na Floridi priključil po njenem pogrebu, kar 25:10.

Dončić je zbral 29 točk, tri skoke in 6 asistenc, Porzingis je dosegel še eno točko več. Leonard se je ustavil pri 29 točkah, George pri 24, Zubac pa je ob metu 10/10 iz igre zabeležil 21 točk in 15 skokov. Hrvat je pred prihodom na Florido prebolel koronavirus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice