Šport > Košarka
2908 ogledov

Tekma na nitki, na njem MVP, Luka pa z magično potezo

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
V noči na nedeljo je bil mladi Slovenec izjemno razpoložen.

Dallas Mavericks so se po bolečem porazu proti LA Clippers pobrali in vknjižili zmago nad vodilno ekipo lige - Milwaukee Bucks.

luka dončić Fenomenalno! Šport Dončić z izjemo predstavo zasenčil tudi Antetokounmpa

Gonilna sila Teličkov je bil kdo drugo kot Luka Dončić. Zbral je 36 točk, 14 skokov in neverjetnih 19 asistenc. Takšnega števila podaj Dončić v svoji NBA karieri še ni dosegel, s tem je tudi izenačil rekord letošnje sezone, ki ga je do sedaj sam držal LeBron James.

Nekaj asistenc je bilo sila atraktivnih, ena pa je posebej izstopala. V odločilnih trenutnkih tekme, dobro minuto pred koncem podaljška, je Dončić dobil žogo in se podal proti obroču, medtem ko ga je pokrival lanski MVP in odličen obrambni igralec Giannis Antetokounmpo.

Ljubljančan je opazil Maxija Kleberja in mu v pravem trenutku med nogama podal žogo, tako da je Nemec imel prosto pot do obroča in je lahko zabil.

Dallas je s tem košem svojo prednost povečal na štiri točke in do konca ohranil naskok za drugo zmago v "mehurčku" v Orlandu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice