Šport > Košarka
1415 ogledov

Gogi in Luka skupaj navdušila Američane

goran dragić luka dončić Reševalni pas/Twitter
Kar lahko Dončić, zmore tudi Dragić.

Goran Dragić in Luka Dončić zaključujeta s tekmami rednega dela, pred končnico bosta s svojima ekipama odigrala le še po eno tekmo. Miami se bo v prvem krogu play-offa pomeril z Indiano, Dallas pa s favoriziranimi LA Clippers.

Oba Slovenca sta v mehurčku v Orlandu sicer navdušila z nekaterimi potezami, njuni podaji skozi noge pa sta zbudila pozornost tudi pri ESPN. "Slovenska čarovnika," so njuni asistenci pospremili pri ameriškem medijskem gigantu. Dončiću je omenjena podaja pred dnevi uspela v odločilnih trenutkih dvoboja z Milwaukeejem, Gogiju pa je 'kontra' uspela na zadnji tekmi proti Oklahoma Cityju.

Slovenska asa se v končnico sicer podajata z lepimi številkami v osebni statistiki. Dončić s povprečjem 29.0 točke, 9.5 skoka in 9.0 podaje, Dragić, ki bi moral biti po mnenju mnogih uvrščen med kandidate za najboljšega šestega igralca, pa s povprečjem 16.2 točke, 3.1 ulovljene žoge in 5.1 asistence.

Dončić se sicer poteguje za nagrado košarkarja, ki je najbolj napredoval. Njegova konkurenta sta Miamijev Bam Adebayo in Brandon Ingram iz New Orleansa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice