Šport > Košarka
1410 ogledov

Kadar Dragiću uspe to, Miami še ne pozna poraza

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Še en podatek, kako pomemben člen Vročice je slovenski organizator igre.

Goran Dragić je v letošnji NBA sezoni pri ekipi Miami Heat ponižno sprejel vlogo "šestega igralca", košarkarja ki vstopa v igro s klopi, da vnese dodatno energijo ter prestavi v višjo prestavo igro Vročice.

A kljub spremenjeni vlogi ter izgubi mesta v prvi postavi ostaja "Dragon" ključen člen v igri ekipe s Floride. Povprečno na tekmo odigra 28,3 minute, v katerih dosega 16,2 točke, 3,1 skoka ter 5,1 asistenc.

Koliko pa njihov najboljši organizator igre dejansko pomeni Miamiju, zanimivo predstavi podatek, da Heat v letošnji sezoni sploh še niso izgubili tekme, ko je Dragić tekmo zaključil z vsaj 8 asistencami! Razmerje imajo kar 8:0.

Dragić je sicer izpustil nekaj zadnjih tekem zaradi poškodbe gležnja, a se je v noči na torek zmagoslavno vrnil, saj je odlično poveljeval igri Vročice, ki je s 114:92 razbila sicer v zadnjem času zelo uspešno Indiano Pacers, najboljši igralci pa so ob visokem vodstvu v zadnji četrtini lahko celo počivali.

Dragić je v pol ure igre dosegel 11 točk ter 6 skokov, prav tako pa je še osmič v sezoni presegel znamko osmih podaj, saj je tekmo zaključil z devetimi. Še posebej je navdušil z dvema spektakularnima "alley-oopoma", katera sta zaključila Bam Adebayo ter Derrick Jones Jr.

goran dragić NBA Šport Uspešna vrnitev Dragića, Dallas "brez zvezd" zrežiral veliki preobrat

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice