Šport > Košarka
6114 ogledov

Dragiću očitajo, da je storil veliko svinjarijo

goran dragić Epa
Nad slovenskega košarkarja so se vsuli očitki in o umazani in nevarni igri.

Goran Dragić je sinoči odigral fantastično tekmo proti aktualnim prvakom lige NBA Toronto Raptors. V slabih 28 minutah je rezervist Miamija dosegel 25 točk (prvi strelec ekipe), pet skokov in pet podaj ob kar 65-odstotnem metu iz igre in 43-odstotnem metu izza črte.

Uspešen strelski večer je kronal z 80-odstotnim izvajanjem prostih metov (4/5). Žal je njegova ekipa na koncu klonila s 103:107.

Goran Dragić Heat Raptors Video Šport To je Dragićeva predstava, ki je "zažgala" splet

Slovenski organizator igre si je na tekmi prislužil tudi črno piko, ko je poskušal na nešporten način zaustaviti protinapad Toronta.

Incident se je zgodil v tretji četrtini, ko je Dragićev poskus za tri točke pri vodstvu Raptorjev s 70:55 blokiral OG Anunoby. Ta je nato krenil v hiter protinapad, a ga je po tleh "zložila" Dragičeva iztegnjena roka.

Čeprav je šlo po mnenju navijačev za očitno nešportno potezo (flagrant foul), so mu sodniki dosodili zgolj običajno osebno napako.

 

Za dodatno razburjenje je po tekmi poskrbel delivec pravice David Guthrie, ki je odločitev v dotičnem primeru upravičil z obrazložitvijo, da se Anonuby pri tem ni poškodvoval.

Ker gre za sporno in nespretno interpretacijo pravila za presojanje nešportnih osebnih napak, na spletu ni manjkalo burnih odzivov.

"Sodniki niso dosodili nešportne osebne napake, ker ni prišlo do poškodbe. To ne more biti kriterij, ko nekdo naredi nekaj tako nevarnega, kot je storil Dragić," se je glasil eden od zapisov. "To je bila nešportna osebna napaka. Dragić je znan po tem," je dodal drug uporabnik. "Dragić ga je namerno spotaknil, to ni nešportna osebna napaka?" se je spraševal tretji. "Dragić je kreten," je zapisal četrti, peti pa je dodal: "Dragić je umazan. To je bila 100-odstotna nešportna osebna napaka."

Za še več drame so sodniki poskrbeli v nadaljevanu, ko so ob izenačenju na 92:92 zamujeno priložnost v primeru Dragića kompenzirali z nesmiselno nešportno osebno napako Kellyju Olynyku, ki je poskušal izbiti žogo Kylu Lowryju.

Odločitev je močno razburila podpornike Miamija, vendar so jih navijači Toronta hitro opomnili na Dragićev incident. "Olynyk si ni zaslužil nešportne napake, a sodnik ni povedal, da se je v resnici želel odkupiti za Dragića. Ne morete pričakovati, da bo sodnik priznal dve napaki," je zapisal nek uporabnik.

Sodnik Guthrie je po tekmi res dejal, da je bila odločitev v primeru Olynyka napačna. "Pri ogledu posnetka se mi je zdelo, da je izpolnil kriterije za nešportno osebno napako, ker se je dotaknil obraza. Po tehtnem premisleku menim, da je šlo za običajno igro," je povedal Guthrie, glede Dragića pa dodal: "Presodili smo, da kontakt ni bil nameren."

Komentarjev 2
  • Preprostež 08:36 05.avgust 2020.

    Košarkarski navijači postajajo vse bolj podobni nogometnim. Še malo in letele bodo bakle! Aja, saj že.

  • Avatar Brossiella
    Brossiella 00:34 05.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

Sorodne novice