Šport > Košarka
2032 ogledov

Dragić blestel proti prvakom, nato so ga pozabili na klopi

goran dragić Profimedia
Dvoboj dveh najboljših ekip Vzhoda se je končal z zmago Toronta s 107:103.

Aktualni prvak lige Toronto se je pomeril z Miamijem, šlo je za dvoboj druge in četrte ekipe vzhodne konference. Kanadčani so prevladovali, sredi tretje četrtine pa vodili z 68:51. A nato je na sceno stopil nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Goran Dragić je v prvem polčasu dosegel 5 točk, do konca dvoboja pa jih je nato v svojo statistiko vpisal še 20 in bil najzaslužnejši za preobrat.

Med drugim je Gogi v zadnjih desetinkah tretjega dela igre zadel težek met za 79:84, nato pa je v zadnji četrtini s trojko Miami celo popeljal v vodstvo s 87:84.

Kasneje je asistiral še pri uspešnem metu za tri točke Kellyja Olynyka za 92:89. A tu se ga je Erik Spoelstra odločil povleči na klop, Dragić je namreč odigral skoraj celotno tretjo in prvih pet minut zadnje četrtine. Njegovo odsotnost je Toronto znal izkoristiti in z delnim izidom 9:0 povedel za šest točk.

Po mnenju številnih navijačev je Dragić nato prepozno znova vstopil v igro, do konca sta bili še slabi dve minuti, na semaforju pa vodstvo Raptors s 100:96. Enainštirideset sekund pred zadnjim piskom sirene je nato slovenski veteran prodrl pod koš in ob prekršku zadel za 101:102, a nato na žalost zgrešil dodatni prosti met, ki bi prinesel izenačenje. Pred tem je Dragić proste mete metal 4/4.

Naslednji napad Toronta je bil neuspešen, Miami pa je imel tako priložnost povesti, a Jimmy Butler ni uspel prijeti žoge po Dragićevi podaji. Na drugi strani je Marc Gasol zadel en prosti met, Vročica pa je tako še vedno imela vse v svojih rokah. Vendar so prvaki tokrat presekali Butlerjevo podajo do Dragića, ki je moral storiti prekršek nad Pascalom Siakomom, ki je bil natančen dvakrat za 105:101. Dragić je še odgovoril s košem, a je nato končni izid še z dvema uspešnima prostima metoma postavil OG Anunoby.

Dragić je bil s 25 točkami prvi strelec Miamija, k temu je dodal še po pet skokov in asistenc, dve ukradeni žogi in blokado. Butler in Jae Crowder sta zbrala 16 točk, pri Torontu je osebni rekord kariere s 36 točkami postavil Fred VanVleet, 22 jih je k zmagi dodal Siakam.

Tako so Dragićevo predstavo v drugem polčasu spremljali navijači:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice