Šport > Košarka
162 ogledov

Dragić zmagal na derbiju "slovenskih" ekip

miami denver Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Miami Heat so v prvi tekmi nadaljevanja rednega dela sezone v severnoameriški ligi NBA zanesljivo premagali Denver Nuggets s 125:105.

V dresu vročice je 13 točk dosegel slovenski košarkar Goran Dragić, medtem ko Vlatko Čančar v Orlandu zaradi poškodbe še ne more pomagati Denverju. Odločitev o zmagovalcu je padla v drugem polčasu, ki ga je vročica dobila kar z 69:48, potem ko so po prvem polčasu zaostajali za točko.

giannis smart Umazana igra Šport Bostončan poskušal onesposobiti "grškega čudaka"

Dragić je bil predvsem v drugem polčasu uspešen v prodorih, ki so jih visoki košarkarji Nuggets ustavljali z osebnimi napakami. Ljubljančan je zadel devet od desetih prostih metov. Na tekmi je v slabih 24 minutah prispeval še pet podaj, dva skoka, dve ukradeni žogi ter eno blokado, iz igre pa je metal 29-odstotno (2:7, 0:3 za tri).

Srečno naključje Šport Harden priznal, da so imeli velik 'krompir': "To ni bil moj namen"

Najboljša strelca Miamija sta bila Bam Adebayo in Jimmy Butler, ki sta dosegla 22 točk, izkazal se je še Kelly Olynyk, ki je v zadnji tretjini s štirimi trojkami prispeval svoj delež k zmagi proti Denverju. Pri slednjih sta bila najbolj učinkovita Srb Nikola Jokić in Jerami Grant, ki sta se ustavila pri 19 točkah.

Denver kljub porazu ostaja na tretjem mestu zahodne konference s 43 zmagami in 23 porazi. Na vrhu zahoda so Los Angeles Lakers (50-14). Miami je z zmago izboljšal svoj izkupiček, a z 42 zmagami in 24 porazi ostajajo na četrtem mestu, zmago za tretjim Bostonom (43-22). Na vrhu vzhoda je najboljše moštvo lige Milwaukee Bucks (54-12).

luka dončić Luka Magic Šport Čudovit Dončićev "step-back" v glavo Jamesa Hardna

Drevi je na sporedu še tekma med Oklahoma City Thunder in Utah Jazz, v noči na nedeljo pa bodo odigrani še trije obračuni: Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans, Indiana Pacers - Philadelphia 76ers in Toronto Raptors - Los Angeles Lakers.

luka dončić Uf, kako boli! Šport Dončić in trener sta se "prepirala" o krivdi za poraz Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Dončić po pavzi s trojnim dvojčkom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.