Šport > Košarka
3642 ogledov

Izbrali "evropski dream team", le kje sta Slovenca?

Eurobasket epa
Navijači so v spletni anketi Fibe izbrali idealno peterko Eurobasketov zadnjih dvajsetih let. V ekipi je bilo mesta za Litvanca, Španca, Nemca in dva Grka, a niti enega Slovenca.

Navijači širom Evrope so lahko glasovali za najboljšo peterko igralcev, ki so med leti 2000 in 2020 osvajali medalje na tekmovanju pod okriljem Fiba Europe, natančneje na Eurobasketu.

Kljub izjemnim igralcem s tega področja je zanimivo, da se v idealno peterko ni uvrstil niti en igralec s področja nekdanje Jugoslavije.

Na visokih pozicijah sta bila namreč v postavo izbrana Španec Pau Gasol ter Nemec Dirk Nowitzki, medtem ko so bili izmed nižjih igralcev izbrani Litvanec Šarunas Jasikevičius ter Grka Vassilis Spanoulis in Dimitris Diamantidis.

Pri izboru je obstajalo posebno pravilo, da so lahko nominirani le igralci, ki so na katerem izmed Eurobasketov sestavljali idealno postavo prvenstva ter imajo v svoji vitrini vsaj eno medaljo z omenjenega prvenstva. Najboljši igralec na svetu zadnjih nekaj let Giannis Antetokounmpo tako ne pride v poštev, saj ostaja brez medalje.

Tony Parker | Avtor: EPA EPA

Kljub omenjenim parametrom pa se je na socialnih omrežjih vžgala vroča debata, saj so "košarico" dobili številni evropski košarkarski zvezdnik, med katerimi poleg našega Luke Dončića verjetno najbolj izstopa Tony Parker, ki bi si zagotovo zaslužil mesto v prvi postavi.

Mnogi so bili tudi mnenja, da so neupravičeno pozabljeni Juan Carlos Navarro, Andrej Kirilenko, Goran Dragić... ter nenazadnje Luka Dončić! Navsezadnje se je izbirala najboljša postava Eurobasketov ter ne postava igralcev, ki so najbolj zaznamovali to tekmovanje (Luka je sodeloval le na enem, tako da tu res ne bi prišel v poštev).

 

Komentarjev 4
  • Žurnalček 09:07 27.avgust 2020.

    Grki v peterki ? Mora da so Grki delal anketo !!

  • collin 12:01 14.avgust 2020.

    Sem gospa Bedet, pošiljam ponudbo za posojilo med posamezniki, ki vam omogoca, da brez skrbi uresnicite svoje sanje. Ce potrebujete nujno denar, mi prosim odgovorite, da vam lahko dam svojo ponudbo. Moja obrestna mera je 2% in pokriva celotno posojilo. ...prikaži večo. Moj e-poštni naslov: financnabanka01@gmail.com Dober dan tebi. Prisrcno.

  • sam1 08:17 14.avgust 2020.

    Ja,če bi izbirali evropski dream team naši strokovnjaki,bi bili v peterici Dončič,Dragič in to bi bilo skoraj to,žal je realnost nekoliko drugačna.....

Sorodne novice