Šport > Košarka
899 ogledov

Dončić igral le do sredine druge četrtine

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas se je na zadnji tekmi rednega dela meril s Phoenixom in doživel visok poraz.

Luka Dončić je vsaj za nekatere presenetljivo zaigral na zadnji tekmi Dallasa pred končnico, saj so bili Mavericks že zabetonirani na sedmem mestu zahodne konference, njihov tekmec v prvem krogu play-offa pa je bil že prav tako znan. Košarkarji iz Teksasa se bodo pomerili z Los Angeles Clippers. Počitek je na primer dobil drugi zvezdnik Mavsov Kristaps Porzingis.

Če tekma za Dallas ni pomenila veliko, pa so se Phoenix Suns še borili za osmo ali deveto mesto, ki sta prinašala takoimenovani play-in za zadnje mesto v končnici. Moštvo iz Arizone kot edino še ni izgubilo v mehurčku v Orlandu.

Tekma je bila sicer na začetku izenačena, na polovici četrtine, ko je na klop prvič sedel tudi slovenski zvezdnik, je bil na semaforju izpisan rezultat 13:13. Luka je dosegel sedem točk. Kasneje so Sonca nekajkrat povedla za plus pet, povsem v zaključku četrtine pa jim je uspel delni izid 10:0. Dallas je 40 sekund pred koncem četrtine tako že zaostajal s 23:36. Dončić je nato ujel svoj zgrešeni met v napadu in nato zadel za -11.

Mladi Slovenec je nato uprizoril simultanko, po njegovi trojki je bilo 40:45, od štiridesetih točk Dallasa jih je Luka v svojo statistiko vpisal 18. K temu dosežku je dodal tudi 5 ulovljenih žog, na polovici četrtine pa je znova sedel na klop. In nato obsedel do konca tekme.

Razlika se je po njegovem odhodu z igrišča spet hitro povečala na dvoštevilčno cifro v korist Phoenixa. V zadnji dve minuti in pol druge četrtine so Suns tako že vstopili s prednostjo 67:50. Nezaustavljiv je bil Devin Booker, ki je do glavnega odmora zbral 23 točk. Odigral je sicer 19 minut in pol, na drugi strani je Dončić na voljo dobil le 13 minut. Ob nerazpoloženih soigralcih je ostal brez asistence.

V tretjo četrtino se je krenilo z zaostankom Mavsov s 57:76, že po nekaj minutah drugega polčasa pa so le še najbolj optimistični navijači Dallasa morda verjeli v preobrat. Pred zadnjo četrtino je razlika znašala 25 točk, vse skupaj se je končalo s 128:102. Booker je tekmo zaključil s 27 točkami, pri Dallasu jih je poleg Dončića 18 zbral tudi Boban Marjanović, ki je imel še 20 skokov.

Phoenixu sicer ni odgovarjala zmaga Memphisa (119:106) na tekmi proti Milwaukeeju, ki je potekala istočasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice