Šport > Košarka
14911 ogledov

Izjemen skok Luke po MVP lestvici!

Luka Dončić Profimedia
Odlične predstave Dallasa in njihovega prvega zvezdnika so Luko Dončića ponesle na drugo mesto lestvice MVP.

Redni del sezone lige NBA se bliža h koncu in tako, kot se ekipe med seboj krčevito borijo za vstop v končnico ali čim boljšo pozicijo pred izločilnimi boji, se nekateri izbrani košarkarji še vedno borijo za najbolj prestižno posamično nagrado v svetu košarke, naziv MVP rednega dela sezone lige NBA.

In pred vstopom v zadnji mesec tekem rednega dela, se zdi, da je v največjem naletu ravno naš mladi zvezdnik Luka Dončić, ki blesti iz tekme v tekmo, Dallas Mavericks pa pod njegovim vodstvom nizajo zmago za zmago. Mavs so tako dobili devet izmed zadnjih desetih tekem, trenutno pa se nahajajo celo na šestem mestu zahodne konference, ki prinaša neposredno uvrstitev v končnico, ob uspešnem zaključku rednega dela sezone pa se zdi ulovljivo celo četrto mesto na zahodu.

Tudi liga NBA je ob izjemni seriji zmag Dončića (edini poraz na zadnjih desetih tekmah so Mavericks vpisali proti Oklahoma City Thunder, ko Luka zaradi poškodbe stegenske mišice ni nastopil) končno uvidela, za kako posebnega košarkarja gre, tako da niti ne čudi, da se je ob zaključku meseca marca povzpel po uradni MVP lestvici.

Če si je prejšnji teden še delil tretje mesto z Giannisom Antetokounmpom, ni na posodbljeni lestvici končno prehitel le odličnega grškega zvezdnika ekipe Milwaukee Bucks, pač pa je skočil celo na drugo mesto ter za mesto nižje potisnil Shaija Gilgeousa-Alexandra. 

Dončić, ki povprečno na tekmo dosega 33,1 točk, 9,1 skokov in 9,8 asistenc, tako na najnovejši MVP lestvici zaostaja le za svojim velikim prijateljem pri Denver Nuggets, Nikolo Jokićem (26,1 točk, 12,2 skokov, 9 asistenc). Na tretje mesto je zdrsnil Oklahomin Gilgeous-Alexander (30,4 točk, 5,6 skokov, 6,3 asistenc), ki se ukvarja s poškodbo kvadricepsa. Četrti je Antetokounmpo (30,7 točk, 11,5 skokov, 6,4 asistenc), medtem ko prvo peterico zaključuje Bostonov Jayson Tatum (27,3 točk, 8,3 skokov, 4,9 asistenc).

Čeprav se ob poškodbi Gilgeousa-Alexandra zdi, da bosta o nazivu letošnjega MVP-ja odločala predvsem Jokić in Dončić, so pri ligi NBA MVP lestvico dopolnili še vse do petnajstega mesta. Med najboljšo petnajsterico košarkarjev letošnje sezone se tako nahajajo še Domantas Sabonis, Kevin Durant, Devin Booker, Anthony Davis, Kawhi Leonard, Jalen Brunson, Anthony Edwards, Rudy Gobert, Tyrese Haliburton in Zion Williamson.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 19:40 12.april 2024.

    Luka PRAVI MVP 👍

  • Ender3 17:23 29.marec 2024.

    Samo Nikola J. je Joker !

Sorodne novice