Šport > Košarka
31791 ogledov

Divac spregovoril o tem, zakaj ni izbral Dončića

vlade divac EPA
Nekdanji center jugoslovanske in srbske reprezentance spregovoril o neizbiru Slovenca.

Legendarni center Vlade Divac, generalni direktor NBA franšize Sacramento Kings, je moral razložiti, zakaj se na naboru ni odločil za izbiro Luke Dončića. Kralji so kot drugega pred slovenskim najstnikom izbrali Marvina Bagleyja III., Phoenix pred tem prvega favorita na draftu Deandreja Aytona.

Precejšnje število navijačev Sacramenta je bilo s potezo vodilnih mož kluba nezadovoljno. "Marvin bolj sodi v našo ekipo, je boljši igralec in izjemen talent. Odločitev je bila za nas zelo lahka," na očitke odgovarja Divac.

luka dončić O Dončiću Šport Nesterović: Zdaj se zanj vse začenja iz ničle

Sacramento je v zadnjih 12 letih vselej izbiral med prvimi 14 ekipami (lottery izbori), ki se niso uvrščale v končnice. Kralji so trenutno sicer ekipa, ki se najdlje ni uvrstila v play-off. Navkljub tej neugodni tradiciji, je bil Bagley zelo pripravljen zaigrati v Kaliforniji, to pa naj bi bil tudi eden izmed razlogov, zakaj so se pri Sacramentu odločili zanj.

"Je raznovrsten igralec, lahko igra na položajih tri, štiri in pet. Ima edinstven talent," pravi Divac, ki je prepričan, da se bo Sacramento z mlado ekipo, ki jo bodo sestavljali Bagley, De'Aaron Fox in Bogdan Bogdanović, kmalu prebil med nekoliko boljše ekipe. "Moja ekipa je superekipa, vendar še nekoliko mlada. Borili se bomo, tekmovali. Igramo čvrsto, zabavno in hitro. Le učiti se moramo in biti boljši iz dneva v dan," je dejal Divac.

Luka Dončić Komentar Šport Zdaj 'belčka' čaka šele pravo dokazovanje

Ta si je Dončića sicer v živo ogledal tudi v finalu španskega prvenstva, a se nato ni odločil zanj, kar mu je veliko navijačev franšize zamerilo:

Komentarjev 3
  • nostradamus 10:32 25.junij 2018.

    admin mar res ne morete blokirati teh in podobnih reklam v komentarjih

Sorodne novice