Šport > Košarka
1840 ogledov

Nesterović: Zdaj se zanj vse začenja iz ničle

Luka Dončić Epa
Dallas je pravi klub za Luko Dončića, so prepričani Rado Trifunović, Rašo Nesterović in Edo Murić. Nesterović vseeno svari: "Zdaj se zanj vse začenja iz ničle."

Izbor Luke Dončića na naboru za ligo NBA je bil glavna tema pogovora tudi na novinarski konferenci slovenske košarkarske reprezentance, ki jo naslednji teden čakata kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo s Španijo in Črno Goro. Tekom vikenda bo jasno, ali se bo lahko reprezentanci pridružil tudi Dončić. Predsednik zveze Matej Erjavec je malo v šali malo zares dejal, da bi ga lahko lastnik Dallas Mavericks Marc Cuban kar s svojim zasebnim letalom pripeljal v Ljubljano. Obenem je priznal, da so možnosti, da Luka pride zelo majhne.

Finale Eurobasket, Slavje Reprezentanca Šport Odpadel vidni član zlate Slovenije

"Zelo sem vesel zanj, saj je to pravi klub za Luko," je nočno dogajanje pred luže komentiral selektor Rado Trifunović. "Tam je Dirk Nowitzki, ki je steber ekipe, okrog katerega se je ekipa gradila. On se počasi poslavlja in zato potrebujejo novo ime. In Luka ima veliko možnost, da to postane. Dobil bo to priložnost." Še en razlog, da je Dallas zanj prava sredina: "Nowitzki je gospod košarke. Vemo, kaj je naredil za Dallas, za Nemčijo. Luka je dobil vrhunskega mentorja." 

luka dončić Luka Dončić Šport ZDA poslal jasno in odločno sporočilo

Za Lukov uspeh v NBA se selektor sploh ne boji. "Luka je že celo zadnje leto igral pod pritiskom, pa smo videli, kakšno sezono je oddelal. Mislim, da Luko te zadeve ne spravijo iz tira. On uživa v košarki, rad ima košarko," dodaja Trifunović. Pa vendarle je NBA povsem drug svet, opazarja naš NBA-prvak Rašo Nesterović: "Zdaj se zanj vse začenja iz ničle. Tukaj je osvojil vse, a zdaj se mora dokazati še tam in osvojiti prstan. V NBA-ju se gleda samo to."

Nowitzki ga bo usmerjal, ga zaščitil

Da je Dončić tretji izbor, je zgodovinski dosežek slovenske košarke, je novinarjem še razlagal Nesterović. Tudi on se je strinjal, da ne bi mogel dobiti boljšega kluba. "Za Dallas in San Antonio sem vedno milil, da sta dve najboljši sredini. Klub je odlično organiziran. Trener je eden najboljših v NBA-ju. Pa dejstvo, da je Nowitzki še vedno tam, da mu bo pomagal, ga usmerjal, pa mogoče včasih tudi zaščitil."

Luka Dončić Komentar Šport Zdaj 'belčka' čaka šele pravo dokazovanje

Generalni sekretar košarkarske zveze Nesterović svari, da bo debi prek luže tudi za Luko težak. Ne samo zaradi košarke. "Prva sezona je najtežja, saj gre za privajanje na mnogo novih stvari. Bolj kot na samo igro, ki je v ZDA brez dvoma hitrejša, se je treba privaditi na drugačno razmišljanje ljudi, na druge kulture, na ogromna mesta in nenehno gnečo, hkrati pa tudi na hrano in ostale malenkosti." 

Džanan Musa Liga ABA Šport Olimpijin talent izbran v Washington, a ostaja v Ljubljani

Lukov reprezentančni kolega Edo Murić pa je prepričan, da bi si Ljubljančan zaslužil postati prvi izbor. "Pokazal je, da je najbolj izdelan igralec, da si od vseh najbolj zasluži, da je prvi izbor. Ampak tako pač je. Phoenix je potreboval visokega igralca, Sacramento je potreboval drugačnega igralca. A na koncu sem vesel, da je bil poslal v Dallas. Zagotovo bo dobil priložnost. Tam ni igralcev, kot je Luka. Takih, ki imajo toliko potenciala, ki so tako lačni igranja. Mislim, da bo Luka to znal odlično izkoristiti in ga čaka zelo lepa prihodnost v NBA-ju."

Komentarjev 2
  • Avatar Irminna28
    Irminna28 00:07 23.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com