Šport > Košarka
5240 ogledov

V Dallasu presrečni: "Luka Dončić je bil vedno naš cilj"

Epa Trener Dallas Mavericks Rick Carlisle.
V ekipi Dallas Mavericks so nadvse zadovoljni z razpletom letošnjega nabora lige NBA.

Košarkarski ekipi Dallas Mavericks se je na prireditvi v New Yorku izpolnila velika želja, saj jim je po dogovoru z Atlanto uspelo v svoje vrste privabiti enega najobetavnejših košarkarjev na svetu Luko Dončića.

luka dončić Luka Dončić Šport ZDA poslal jasno in odločno sporočilo

"Občutki so neverjetni. Vedno sem hotel biti igralec NBA. Ko sem zaslišal svoje ime, sem bil brez besed. Zelo sem srečen," je povedal 19-letnik. 

Slovenec bo imel v zvezni državi Teksas priložnost igrati ob enemu največjih evropskih košarkarskih zvezdnikov vseh časov Dirku Nowitzkemu. "Zelo sem vesel, da se bom lahko učil od njega," je dejal.

luka dončić Dončić v NBA Šport Eksplozija na Twitterju: "To je prava tragedija"

Dončić je bil z vodstvom teličkov v stikih že pred naborom, zato ga razplet ni presenetil. Zdaj se iz New Yorka seli v Dallas, kjer si bo moral najprej urediti domovanje. "Veliko več sem govoril z Dallasom. Zelo so mi bili všeč. Nisem bil tako presenečen. Sem zelo vesel, da sem v Dallasu."

"Vem, da je to velika stvar zame in je velika stvar zanje. Hvala vsem Slovencem, ki so gledali."

Luka Dončić

Trener moštva Rick Carlisle je v prvem odzivu priznal, da je bil Dončić njihova velika želja, vendar do zadnjega niso vedeli, ali jim ga bo uspelo pripeljati v Dallasa.

"Veliko srečo imamo. Luka Dončić je bil vseskozi naš cilj na tem naboru. Na vsak način smo ga želeli dobiti, če bi bilo to le mogoče. Najprej je kazalo, da nekaj možnosti imamo, pred nekaj dnevi pa se je zdelo, da njegov prihod ni mogoč. Uspeli smo se dogovoriti. Atlanta je dobila dobrega igralca. Mi smo dobili košarkarja, ki je po našem mnenju temelj, na katerem lahko gradimo franšizo. To je odličen dan za organizacijo Dallas Mavericks," je povedal Carlisle.

Luka Dončić Komentar Šport Zdaj 'belčka' čaka šele pravo dokazovanje

Na dan pa že prihajajo informacije o številki, ki bo krasila dres slovenskega košarkarja. Dončić bo v NBA igral s številko 77, s katero je slovenski reprezentanci pomagal do zlate medalje na EuroBasketu 2017. 

Dončić bo prvi košarkar Dallas Mavericks, ki bo nosil številko 77.

goran dragić luka dončićć | Avtor: Epa Dvojec, ki je slovensko reprezentanco vodil do zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu 2017. Epa

Slovenci na naborih lige NBA:

ime in priimek leto # na naboru klub
Marko Milić 1997 33 Philadelphia 76ers
Radoslav Nesterović 1998 17 Minnestoa Timberwolves
Primož Brezec 2000 27 Indiana Pacers
Boštjan Nachbar 2002 15 Houston Rockets
Sani Bečirović 2003 46 Denver Nuggets
Saša Vujačić 2004 27 Los Angeles Lakers
Beno Udrih 2004 28 San Antonio Spurs
Erazem Lorbek 2005 46 Indiana Pacers
Uroš Slokar 2005 58 Toronto Raptors
Goran Dragić 2008 45 San Antonio Spurs
Vlatko Čančar 2017 49 Denver Nuggets
Luka Dončić 2018 3 Atlanta Hawks

 

Komentarjev 3
  • leonardo 10:48 22.junij 2018.

    Se vam ne zdi, da z Dončičem že malo pretiravate? Samo na vaši strani je 6 prispevkov, da ne govorim o 24 kur. Ko bo ta fant nekoč padel na rit, se ne bo več pobral!!!!

Sorodne novice