Šport > Košarka
1229 ogledov

Olimpijin talent izbran v Washington, a ostaja v Ljubljani

Petrol Olimpija MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
Iz lige ABA v NBA izbrana Yusuf Sanon in Džanan Musa.

V prvem krogu nabora so bili izbrani samo trije Evropejci, ob Luki Dončiću še bosanski reprezentant Džanan Musa ter Nemec Moritz Wagner, ki pa je zadnjih nekaj sezon igral na univerzi Michigan. V drugem krogu pa so ekipe lige NBA izbrale sedem Evropejcev. Nam najbolj znano ime je Issuf Sanon, 18-letni Ukrajinec, ki je pozimi prišel k Petrol Olimpiji. Skupaj torej 10 Evropejcev med 60-imi.

Džanan Musa | Avtor: epa Adam Silver, komisar lige, in 29. izbor Džanan Musa. epa
Leto starejši Musa je bil v minuli klubski sezono najboljši mladi košarkar lige ABA. Igral je za Jureta Zdovca pri zagrebški Cedeviti. Vso sezono ni skrival, da si želi v NBA. Kot 29. po vrsti so ga izbrali Brooklyn Nets. "Sem zelo zadovoljen in moram biti zadovoljen, da me je izbral Brooklyn. To je ekipa, ki ima potencial, veliko talenta. Upam, da se bom tu hitro znašel in kmalu začel igrati," je po naboru dejal samozavestni Musa, ki sicer ne skriva naklonjenosti so Los Angeles Lakersov. Njegov veliki cilj je, da bi osvojil več prstanov od Michaela Jordana.

Razpleta nabora pa so bili veseli tudi v ljubljanski Olimpiji. Direktor kluba Roman Lisac si želi, da bi znova postali valilnica talentov. "V Olimpiji smo veseli zanj in upam, da je to nova era Olimpije z mladostjo in s poletom, da bo v naslednji sezoni nekaj lepega za gledat," je povedal Lisac. Nadejajo se, da bo naslednji leto na naboru izbran Črnogorec Marko Simonović, ki je v Olimpijo prišel pred dnevi. Sanon, ki so ga kot 44. izbrali Washington Wizards, bo vsaj še eno sezono ostal v Ljubljani. "To je moj prvi korak v NBA. Vesel sem. To občutim. Veselje. Hvala Washington Wizardsom," je v svoji skromni angleščini povedal Sanon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.