Šport > Košarka
1518 ogledov

Šokantno obnašanje NBA zvezdnika: "Ti si k***a, ti si k***a, ti si k***a!"

Kelly Oubre Jr. Profimedia
V ligi NBA še vedno odmeva reakcija Kellyja Oubreja Jr. s tekme proti Los Angeles Clippers.

Navijači NBA ekipe Dallas Mavericks in našega Luke Dončića s(m)o z zanimanjem spremljali tudi četrtkov obračun med Los Angeles Clippers in Philadelphia 76ers, saj je ekipa iz mesta angelov neposreden tekmec Dallasu v boju za neposredno uvrstitev v končnico in čim boljše izhodišče pred izločilnimi boji.

Na koncu so Clippers prišli do zmage s 108:107 ter tako na četrtem mestu zahodne konference svoje razmerje zmag in porazov povišali na 45-27, tako da imajo zdaj dve zmagi prednosti pred šestouvrščenimi Mavericks (43-29). Med obema ekipama se nahajajo še New Orleans Pelicans (45-28).

Kawhi Leonard | Avtor: Profimedia Profimedia

Clippers so tako vpisali zelo pommebno zmago, pot do nje pa je bila vse prej kot lahka. Za junaka tekme se je izkazal Kawhi Leonard, ki je v zadnjem napadu Los Angelesa ob zaostanku za dve točki dosegel koš pod osebno napako ter nato tudi zadel dodatni prosti met.

Toda 76ers so imeli na voljo zadnji napad, v katerem bi sodniška trojica vsaj dvakrat lahko (ali celo morala) zapiskati osebno napako nad Kellyjem Oubrejem Jr. Na koncu so pri prvem poizkusu dosodili le mrtvo žogo, do katere so se ponovno dokopali igralci Philadelphie, pri drugem poizkusu pa niso dosodili ničesar in ura se je iztekla do konca tekme.

Philadelphiin zvezdnik, ki je sicer tekmo končal z dvojnim dvojčkom 17 točk in 11 skokov pa je po koncu tekme eksplodiral in dal sodnikom jasno vedeti, kaj si misli o njih. Medtem ko je pomočnik trenerja komaj zadržal svojega šefa Nicka Nursa, da ni skočil v sodniško trojico, se je Oubre mirno sprehodil do nje in imel za vsakega izmed treh sodnikov posebno sporočilo.

"Ti si k***a, ti si k***a, ti si k***a!" je sporočil vsakemu sodniku, preden jih je vprašal, če so ga razumeli. A preden je zapustil igrišče, je imel za sodniško trojico še eno sporočilo: "Tudi tvoja mama je k***a, tudi tvoj oče je k***a, tudi tvoja stara mama je k***a," si je dal duška igralec, ki sicer letos povprečno dosega 15 točk in 5 skokov na tekmo, v preteklosti pa se ga je povezovalo tudi s prestopom v Dallasa.

Zaenkrat še ni znano, kakšna bo kazen za enega najboljših igralcev Philadelphie, a zagotovo bo ta zelo visoka. Oubreju gre zgolj nekoliko na roke, da je to eden izmed prvih takšnih prekrškov, saj sicer nikoli ni veljal za pretirano problematičnega košarkarja. 

Oubre se je za svoj incident tudi že opravičil. "Vse skupaj je bilo izrečeno v zelo vročem trenutku. Šlo je za zelo napeto tekmo. Mi nismo popolni, sodniki niso popolni. Rad bi se opravičil, ker sem izgubil glavo, delam na tem, da se to ne bi dogajalo. Na najboljši način poizkušam predstavljati boga in to ni bilo to. Zato prosim za odpuščanje."

"Videl sem trenerja Nursa, kako je bil razvnet. Če se naš trener bori za nas, ga bom nemudoma podprl. Toda to ni bilo prav, zato bom sprejel kakršnokoli kazen, ki mi jo bodo naložili. Moram iti naprej in preprosto biti boljši, kar se tiče podobnih zadev."

A čeprav priznava, da je reagiral narobe, je Oubre vseeno mnenja, da bi sodniki lahko tekmo odsodili drugače. "Zagotovo je bil pri mojih zadnjih dveh poizkusih kontakt z nasprotnikom. Za nasprotno ekipo so takšne stvari sodili kot naš prekršek, na ta način so spremenili tekmo. Potem pa na naši strani pravijo, da niso videli nobenega kontakta. A na drugi strani sem se jih komaj dotaknil, pa so mi dosodili prekršek. Toda tudi oni so ljudje. Če pravijo, da ni bilo kontakta, potem pač ni bilo kontakta," je zaključil Oubre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice