Šport > Košarka
22573 ogledov

"Vrgli so ga iz ekipe, ker ga je Luka ubil!"

Grant Williams Profimedia
Pat Beverley si je dal duška na račun Lukovega nekdanjega soigralca.

Patrick Beverley je dolgo veljal za enega največjih nasprotnikov našega Luke Dončića na košarkarskih igriščih, saj je dolga leta slovel za enega najboljših obrambnih igralcev lige in je naravnost užival, ko se je lahko zoperstavil največjim košarkarskim zvezdnikom.

Zaradi izjemno fizične igre in zbadljivk se je dolgo časa zdelo, da se igralca na marata, a je Beverley kasneje, ko je zapustil Los Angeles Clippers, s katerimi so Dallas Mavericks pogosto igrali zelo napete tekme v končnici, večkrat priznal, da izjemno spoštuje Luko Dončića in njegov način igre ter da je najtežji nasprotnik, katerega je kdaj pokrival.

Luka Dončić Patrick Beverley | Avtor: Profimedia Profimedia

In ravno Beverley se je znova postavil na stran Luke, potem ko je slišal, kako je nekdanji Maverick Grant Williams po svojem prestopu k Charlotte Hornets opletal z jezikom na račun Luke in svojih bivših igralcev pri Dallasu. Williams, ki bi moral biti letošnja največja okrepitev Dallasa, a so se ga po katastrofalnih predstavah komajda rešili pred iztekom prestopnega roka, je namreč poudaril, da se pri Hornets igra za ime na sprednji strani dresa (ime ekipe) in ne za ime na zadnji strani (ime igralca), kot je bilo pri Dallasu.

Beverley si je tako dal duška ob eni izmed anekdot, ki jo je razkril podpredsednik košarkarskih operacij pri Dallas Mavericks Michael Finley, kako je Luka na enem izmed treningov proti Grantu Williamsu dosegel 26 zaporednih točk.

"Pozdrav mojemu človeku, Grantu Williamsu! Vrgli so ga iz ekipe, ker ga je Luka ubil! Pravijo, da so ga zamenjali, ker ga je Luka s koši ubijal na treningih. Tako sem vsaj slišal," se je v svojem slovitem The Pat Bev Podcastu na Williamsov račun zabaval trikratni član idealnih obrambnih peterk lige NBA.

"Ne morem potrditi, če je to res, ampak v ligi slišiš določene stvari. Michael Finley je rekel, da se je to zgodilo na enem izmed treningov, tako da predvidevam, da drži. Človek je prišel na trening in poizkusil igrati zelo fizično proti Luki. In Luka je preko njega dosegel 26 zaporednih točk," je nadaljeval Beverley, preden je udaril s še eno anekdoto.

"In takrat se je Grant odločil, da ne bo več nosil športnih copat Lukove znamke, temveč se je odločil, da bo znova nosil tiste od svojega kolega, Jaysona Tatuma," je Beverley nadaljeval zgodbo o tem, kako je dokončno počilo na relaciji Williams-Dallas. Njegov sovoditelj ga je nato opomnil, da se je Tatum na vse skupaj odzval, da je Grant odličen soigralec, preden je Beverley zaključil pogovor: "In zdaj je njegova rit pristala v Charlottu. Ja, gospod!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice