Šport > Košarka
23528 ogledov

NBA zvezdnik brutalno napadel Luko: "On je dobesedno ..."

Luka Dončić in James Harden Profimedia
Nekdanji odlični košarkar velja za enega največjih kritikov Luke Dončića in drugih Evropejcev.

Nekdanji odlični košarkar ter kar trikratni član najboljših peterk NBA lige Gilbert Arenas je svoj čas veljal za enega najbolj spektakularnih in priljubljenih košarkarjev v ligi. A potem ko je kar trikrat nastopil na tekmi vseh zvezd, so njegovo kariero pošteno oklestile poškodbe ter predvsem kontroverzno obnašanje, ki je pustilo velik madež na sicer bleščeči NBA karieri.

Sam je priznal, da je v obdobju štirih mesecev prevozil več kot 60 rdečih luči, potem ko se je vozil okoli z lažnimi registrskimi tablicami, leta 2013 so ga aretirali zaradi posedovanja nelegalnega strelnega orožja, najbolj odmeven incident njegove kariere pa je zagotovo tisti iz časa igranja za Washington Wizards, ko sta se na božični večer leta 2009 s soigralcem Javarisom Crittentonom zapletla v prepir ter iz svojih omaric v garderobi potegnila pištoli ter grozila drug drugemu. Zaradi tega incidenta je bil s strani lige suspendiran do konca sezone.

Gilbert Arenas | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki je v svoji najboljši sezoni dosegal celo več kot 29 točk, šest asistenc in dve ukradeni žogi na tekmo, se je po končani športni karieri začel ukvarjati s komentiranjem, a ga zaradi kontroverznih in pogosto preprosto nesmiselnih izjav le redkokdo jemlje resno. Nedolgo nazaj je tako v svojem podcastu razlagal, kako so Evropejci uničili NBA košarko, ker se zaradi njih v ligi ne igra več prave obrambe. Pri tem je verjetno pozabil, da se v Evroligi v primerjavi z ligo NBA igra dosti boljša obramba in je v Evropi pregovorno težje dosegati točke.

A če se je večina košarkarskega sveta posmehovala in zmrdovala nad neuravnovešenimi Arenasovimi izjavami, ga to ni ustavilo, da ne bi udaril z novimi nesmisli. Najprej si je dal duška na račun dvakratnega MVP-ja Nikole Jokića, katerega je označil za najslabšega MVP-ja zadnjih 40 let, nato pa je udaril še po našemu Luki Dončiću, katerega je pogosto kritiziral tudi že v preteklosti.

"Tu imamo Luko, ki se ga primerja z Michaelom Jordanom! A je v resnici James Harden! Dobesedno je James Harden! Človek, ki dosega ogromno točk, a ne igra nobene obrambe. Videli smo, kaj so naredili Jamesu Hardnu. Celemu svetu so dali vedeti, da ne igra obrambe. Dali so svetu vedeti, da je enosmerni igralec, da je to vse, kar počne, da zgolj polni svojo statistiko. Luko pa se smatra za novega Michaela Jordana! Michaela Jordana, ki je igral tako v napadu, kot obrambi. Tu pa imamo enosmernega igralca," je s svojim bentenjem začel Arenas, ki je že s svojimi izjavami o tem, da Evropejci ne igrajo obrambe, jasno pokazal, da nima pojma, o čem govori.

Podobno je tudi v tem primeru. Luka je namreč v zadnjem času dvignil svoje predstave v obrambi na višjo raven in po vseh merodajnih statistikah velja v letošnji sezoni za enega boljših obrambnih igralcev lige. A Arenasa takšne zadeve seveda ne zanimajo, sam ima namreč že ustvarjeno mnenje.

"Kako izgleda? Izgleda kot James Harden. Ali lahko sploh trdimo, da je boljši pri doseganju košev od Hardna? Ali mu lahko uspe vsaj to? Ne morete niti trditi, da je boljši pri doseganju košev od Jamesa Hardna. A imajo ga za novega Michaela Jordana. Garantiram vam, da ga imajo celo za boljšega od Larryja Birda. Vprašajte se, kdo je boljši, Larry Bird ali Luka? Mediji bi morali zapreti svoj je***i gobec," je končal svoje nauravnovešeno nakladanje v podcastu "Gil's Arena".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Mir 13:31 07.april 2024.

    NBA je črnska zadeva. Z vsemi priveski. Pa vseeno najdete vsak dan mnogo zanimivejših vsebin za pisanje od tele po pozornosti vzbujajočem revčku. Kakšen kriterij imate pri izbiranju? Še v našem nogometu imamo boljšega.

  • Toma 13:13 07.april 2024.

    Pišite o tem luleku, pišite! Bole mene neki dupli pirhi zanj!

  • Idioti 12:45 07.april 2024.

    A morate res prenesti vse bedarije in oslarije , ki ji po svetu izgovorijo neuravnoteženi ljudje. S tem mu dajete veljavo , namesto , da bi ga utišal .

Sorodne novice