Šport > Košarka
1013 ogledov

Wembanyama kaznovan s 25.000 dolarji

Wembanyama Epa
Francoski zvezdnik je dobil kazen zaradi metanja žoge na tribuno po koncu obračuna z New York Knicks.

Mladi francoski košarkarski as Victor Wembanyama bo moral plačati 25.000 evrov kazni, ker je na tekmi svojih San Antonio Spurs proti New York Knicks v severnoameriški ligi NBA vrgel žogo med občinstvo, je v izjavi za javnost sporočilo vodstvo lige.

San Antonio je tudi po zaslugi visokoraslega novinca po podaljšku ugnal kratkohlačnike s 130:126. Wembanyama je ob tem dosegel 40 točk, 20 skokov in sedem podaj, strelsko pa je bil še bolj razpoložen Jalen Brunson, ki je za Newyorčane dosegel 61 točk.

Wembanyama je na veselje domačega občinstva v zadnjem napadu ukradel žogo, nato pa jo po izteku igralnega časa nalašč zalučal med občinstvo, s čimer je bil po obstoječem pravilniku lige NBA kaznovan s 25.000 evri.

Za 20-letnega Francoza, ki letos v povprečju za odpisane Spurs dosega 21 točk, 10,5 skoka ter 3,4 bloke na tekmo, je bila to prva denarna kazen v NBA.

Luka Dončić "Ni šans, ni šans!" Šport Houston, imate problem! Dončić po norem košu ni mogel zadržati smeha Nikola Jokić Stara šola Šport Po Rađi močno razburil še Kukoč: "Nikola Jokić ni na nivoju..."

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.