Šport > Košarka
40606 ogledov

Kakšen norec! Luka z enim najbolj norih košev kariere zapečatil usodo tekmeca

Luka Dončić Profimedia
Dončić je z 41 točkami popeljal Dallas do zmage nad Houstonom, še posebej pa odmeva njegov neverjetni koš, s katerim je zapečatil usodo raket.

Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić je imel v dresu Dallas Mavericks nov blesteč večer. Štiriindvajsetletniku, ki je na teksaškem dvoboju igral s povitim palcem, je le malo zmanjkalo do 59. trojnega dvojčka v karieri. Tako je z 41 točkami ter s po devetimi skoki in podajami popeljal ekipo do zmage s 121:115 nad Houston Rockets.

Luka Dončić NBA Šport Klici MVP, MVP za izjemnega Dončića, ta presegel štiridesetico

Dončić je pri še ne 25 letih tik pred še enim dosežkom lige NBA. Ko bo dosegel 59. trojni dvojček, se bo v tej statistični prvini izenačil z legendarnim Larryjem Birdom na devetem mestu v zgodovini lige NBA.

"Včasih ga jemljemo za samoumevnega, pa ga ne bi smeli. V njegovih mislih je vedno le zmaga ekipe, vendar je on trojni dvojček na dveh nogah," je o Dončiću po tekmi dejal trener Dallasa, Jason Kidd.

Mavericks, ki so še v tretji četrtini zaostajali za devet točk, so 6:25 minute pred koncem prevzeli vodstvo in ga niso več izpustili iz rok.

Dončiću je ob tem uspel neverjeten met z eno roko preko glave s črte prostih metov, potem ko je rešil žogo. Na vprašanje novinarja, kaj mu roji po glavi, da se odloči za takšen met, je Slovenec samozavestno odvrnil: "Da ga bom zadel."

"V svoji karieri mi je od dveh poskusov zdaj dvakrat uspel takšen 'hook-shot'," je Dončić zadovoljno dodal po tekmi in dodal, da mu je prvič takšen met uspel v dresu slovenske reprezentance proti Švedski.

Čeprav mu je v preteklosti že uspelo zadeti na podoben način, je zagotovo šlo za enega najbolj norih košev njegove mlade kariere, ki je nemudoma zakrožil po spletu ter postal pravi svetovni hit.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ferdopis59 19:04 29.november 2023.

    Lepa akcija! Takšne koš v doljnih časih zadeval Vunko Jelovac "horuk" ali met čez ramo. V NBA takšnih košev očitni nepoznajo.

Sorodne novice