Šport > Košarka
7272 ogledov

Westbrook preigral Dončića, nato Luki poslal posebno sporočilo

Russell Westbrook in Luka Dončić Profimedia
Poškodovani Luka Dončić ni mogel sam proti ekipi Los Angeles Clippers.

Čeprav se je zdelo, da so po odličnem 4-0 startu in solidnem 6-5 nadaljevanju sezone pri Dallas Mavericks končno uspeli okoli Luke Dončića zgraditi kvalitetno ekipo, je tekma proti Los Angeles Clippers pokazala, da so Mavs še daleč od tega.

Luka Dončić Kako hudo je? Šport Tako grozljivo je izgledala Lukova poškodba, takšne so prve prognoze

Dovolj je bilo, da je zaradi poškodbe hrbta tekmo izpustil odlični novinec Dereck Lively II, in se je igra Dallasa razpadla, kljub dobri predstavi obeh prvih zvezdnikov ekipe. Luka (30) in Kyrie Irving (26) sta skupaj dosegla kar 56 točk, a so vsi preostali Mavericki skupaj dodali vsega 32 točk ob bolečem porazu z 88:107.

Da bo to boleča noč za Dallas, je bilo jasno od samega začetka tekme, ko si je Luka že v prvi minuti grdo poškodoval palec, a je kljub očitnim bolečinam nadaljeval s tekmo, na kateri Mavs niti v enem trenutku niso resno ogrozili svojega nasprotnika. Dallas je že po prvi četrtini zaostajal z dvoštevilčnim zaostankom, Mavericks pa kar v dveh izmed štirih četrtin niso uspeli preseči meje 20 točk.

Luka Dončić NBA Šport Potop Dallasa, Luka že na začetku tekme staknil poškodbo

Luka je lahko le v bolečinah in z nejevero opazoval, kako je poleg njega in Kyrieja le Tim Hardaway jr. (12) presegel mejo petih točk. Slednji je bil tudi prvi Maverick, ki je ob Luki in Kyrieju zadel met iz igre. To je bilo v 18. minuti tekme! Pred tem sta vse koše iz igre prispevala le prva zvezdnika Dallasa.

Da pa večer za našega zvezdnika ne bi mogel biti hujši, je poskrbel njegov "stari sovražnik", s katerim ima zelo pestro zgodovino, Russell Westbrook. Košarkar, ki je bil v preteklosti že udeležen v fizični obračun z našim zvezdnikom, je namreč v dveh napadih zapored izkoristil poškodbo Dončića, ga z lahkoto prebil in dosegel koš, vse skupaj pa je začinil z nespoštljivim vzklikom.

Čeprav vidno poškodovani Luka ni mogel igrati prave obrambe in ga je ob praktično že odločeni tekmi Jason Kidd ravno nameraval potegniti na klop, je Westbrook po še drugem zaporednem košu samozavestno zaklical: "Vsi napadajmo njega!" ter s tem želel ponižati Luko in njegov doprinos v obrambi.

Glede na to, kako je bil Westbrook glasen, bi človek pričakoval, da je dosegel 40 točk ali kaj podobnega, ne pa da je imel na koncu tekme več kot dvakrat manj točk od Luke, saj je tekmo zaključil s 14 točkami. Glede na to, da igra v eni najbolj zvezdniških ekip na svetu, bi bilo zanimivo videti, kako glasen bi bil, če bi moral sam nositi ekipo na svojih ramenih, kot to že leta počne Luka. Vsi vemo, kako uspešen je bil pri OKC, ko je skrbel za odlično osebno statistiko, medtem ko ekipa pod njegovim vodstvom ni mogla osvojiti ničesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice