Šport > Košarka
37028 ogledov

Tako grozljivo je izgledala Lukova poškodba, takšne so prve prognoze

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je po tekmi pojasnil, kaj so pokazale prve preiskave njegovega poškodovanega palca.

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je večer za pozabo, potem ko Mavs ob najslabši predstavi sezone sploh prvič letos niso presegli meje stotih točk, obenem pa se je ob porazu z 88:107 proti Los Angeles Clippers poškodoval še prvi zvezdnik ekipe Luka Dončić, ki je bil sicer znova glavno ime Dallasa s 30 točkami.

Čeprav sta Luka in Kyrie Irving skupaj dosegla spoštovanja vrednih 56 točk, to ob naravnost katastrofalni podpori soigralcev (manjkal je poškodovani odlični novinec Dereck Lively II, ki se je na začetku sezone izkazal kot eden ključnih mož Dallasa) ni bilo niti približno dovolj. Tim Hardaway jr. je dodal 12 točk, nihče izmed preostalih košarkarjev Dallasa pa ni prispeval več kot pet točk.

Luka Dončić NBA Šport Potop Dallasa, Luka že na začetku tekme staknil poškodbo

Mavericks pa imajo po tekmi doste večje skrbi, kot zgolj šesti poraz v sezoni (po odličnem začetku 4-0, so od takrat dalje le polovično uspešna ekipa z razmerjem 6-6). Že sredi prve četrtine se je namreč poškodoval prvi zvezdnik in temelj ekipe, naš Luka Dončić.

Ob trku z Jamesom Hardnom je namreč slovenskemu zvezdniku grozljivo zvilo palec na roki, kateri ga je nato mučil tekom celotnega srečanja. Luka je sicer nadaljeval z igro, medtem ko so fotografije njegovega grozljivo zveriženega palca v trenutku kontakta s Hardnom že preplavile splet.

Luko je poškodovani prst več kot očitno motil pri igri, v nekem trenutku, ko je podal žogo, pa je v bolečinah celo glasno zaklel. Kasneje se je med tekmo celo odpravil v garderobo in njegova vrnitev je bila pod velikim vprašajem, a je Slovenec stisnil zobe in se vrnil na klop ter kasneje v igro.

Dončić je po tekmi tudi stopil pred novinarje ter jih nekoliko pomiril, da sam ne misli, da je palec zlomljen, prav tako ni nobenega zloma pokazala prva rentgenska slika ob polčasu, a bo vseeno po vrnitvi v Dallas potrebno opraviti nadaljnje preiskave.

"Videl sem sliko, ni bil lep prizor. Toda ne verjamem, da je zlomljen. Prve rentgenske slike niso pokazale, da bi bilo kaj zlomljenega. Več bo znanega jutri v Dallasu," je zaenkrat edine znane informacije o teži Lukove poškodbe sporočil prvi zvezdnik Dallasa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boris 16:49 26.november 2023.

    Luka zgleda kot en amiś.

Sorodne novice