Šport > Košarka
2378 ogledov

To je glavni razlog za poraz Dallasa, noro, kaj jim je počel

Dončić Antetokounmpo Profimedia
Dallas Mavericks na tekmi z Milwaukee Bucks niso našli recepta, kako ustaviti Giannisa Antetokounmpa.

Košarkarji Dallas Mavericks so na zvezdniškem obračunu z Milwaukee Bucks utrpeli četrti poraz v letošnji sezoni (9-4). Domači so na krilih Giannisa Antetokounmpa, ki se je ustavil pri 40 točkah (16/28 met iz igre, 15 skokov, sedem) podaj), do zmage prišli v zadnji četrtini, ki so jo dobili s 43:27. Damian Lillard je za Bucks prispeval 27 točk (7/18 met iz igre, 12 podaj). 

Razpoložena sta bila tudi zvezdnika Dallasa, ki na koncu nista mogla preprečiti zmage dvakratnih prvakov lige NBA. Luka Dončić je v dobrih 35 minutah dosegel 35 točk (15/26 met iz igre, 4/9 za tri točke, 1/4 prosti meti, devet skokov in devet podaj, Kyrie Irving pa 39 točk (16/29 met iz igre, 3/10 za tri točke, 4/4 prosti meti, štiri skoke in šest podaj).

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dallas je še devet minut pred koncem vodil z dvomestnim številom točk (109:99), a so domači zaostanek izničili z delnim izidom 13:4, pri čemer je ključno vlogo odigral Antetokounmpo. Ta je v zaključku srečanja poskrbel za popoln preobrat, potem ko se mu košarkarji Dallasa nikakor niso uspeli zoperstaviti pod obročem.

"Giannis nas je mučil v raketi. Ne vem, koliko točk je dosegel v raketi, a bilo jih je veliko. Res ga je zelo težko zaustaviti. Preveč je igral v raketi, kjer je zelo dober," je dejal slovenski košarkar. 

Kljub porazu je 24-letnik užival na igrišču. "V bistvu je bilo zabavno. Rezultat niti ne, drugače pa je bilo zabavno. Imajo zelo dobre košarkarje in zabavno je bilo igrati z njimi," je povedal Dončić.

Podobnega mnenja je bil Irving. "Zelo je razburljivo, kadar igraš z drugimi zvezdniki v ligi. Kot posameznik želiš odigrati dobro tekmo, obenem pa želiš tudi zmagati. Njim je to uspelo, zato si zaslužijo čestitke. Zadevali so v pravem trenutku. Kadar z Lukom igrava tako dobro in ostali prispevajo svoj delež, takrat vse postane lažje in res se počutimo kot ekipa. Na trenutke nam je to uspevalo, vendar moramo postati še bolj dosledni," je dejal ameriški branilec.

Dallasu je zmaga iz rok izpolzela v zadnjih minutah srečanja. "Ne moreš dobiti 43 točk v zadnji četrtini. Zadevali so mete v pravem trenutku, medtem ko smo mi grešili. Bili smo v položaju, da na gostovanju premagamo zelo dobro ekipo, toda na koncu smo bili za odtenek prekratki," je dejal trener Jason Kidd.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.