Šport
7645 ogledov

Dončić izkazal podporo Đokoviću, tako se je odzval Srb

Novak Đoković Profimedia
Luka Dončić je v finalu zaključnega mastersa v Torinu stiskal pesti za Novaka Đokovića.

Neustavljivi Novak Đoković je v finalu teniškega turnirja ATP Finals v Torinu brez posebnih težav odpravil domačega aduta Jannika Sinnerja in si priigral že sedmo lovoriko, s katero se je na večni lestvici pomaknil pred šestkratnega zmagovalca turnirja Rogerja Federerja.

Novak Đoković ATP Finals Šport Đoković se je maščeval Sinnerju in skočil pred Federerja

Đoković se je Sinnerju oddolžil za poraz v skupinskem delu, najbolj ironično pri vsem tem pa je, da je bil prav Italijan tisti, ki je Srbu omogočil napredovanje v polfinale.

Sinner se je z namreč po zmagah nad Đokovićem in Stefanosom Cicipasom že uvrstil med najboljše štiri, o drugem polfinalnem potniku pa je odločal njegov zadnji obračun s Holgerjem Runejem.

Če bi Rune premagal Sinnerja, bi se uvrstil v polfinale, v primeru Sinnerjeve zmage pa bi v izločilne boje napredoval Đoković. Italijan se na Đokovićevo zadovoljstvo ni odločil za taktiziranje in skupinski del sklenil s popolnim izkupičkom treh zmag, s tem pa nehote zagotovil napredovanje svojemu kasnejšemu krvniku.

Za Đokovića je v finalu navijal tudi Luka Dončić, ki se je pred začetkom dvoboja oglasil na Instagramu. Tam je objavil fotografijo televizorja s pripisom @djokernole in tremi simboli za ogenj, s čimer je lepo povzel trenutno formo 36-letnega veterana, ki kljub zajetni kilometrini še naprej dominira v dvobojih s krepko mlajšimi izzivalci.

Luka Dončić NBA Šport Dallasu se je to zgodilo prvič v sezoni

Đoković je bil, kot se je izkazalo, vesel Dončićeve podpore, saj se je Slovencu kasneje zahvalil s svojo objavo, v kateri je zapisal: "Hvala za podporo, brat moj."

Đoković je v Torinu sklenil fenomenalno sezono, v kateri je osvojil osem turnirjev (8-1), od tega tri grand slame (3-1) ter dva mastersa. Edini poraz na velikih turnirjih je doživel v finalu Wimbledona, kjer ga je po hudem boju ugnal Carlos Alcaraz.  

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 10:10 20.november 2023.

    Ja, Nole se je odločil pred desetimi - enajstimi leti za veganstvo in očitno je zadel terno...