Šport > Košarka
49904 ogledov

Dončić osmešil LeBrona, tako se je ta odzval po tekmi

Luka Dončić in LeBron James Profimedia
LeBron je bil po tekmi poln hvale na račun mladega zvezdnika, ki ga je tokrat kljub Jamesovi odlični predstavi povsem zasenčil in v nekem trenutku celo osmešil.

Košarkarji Dallasa so davi v severnoameriški ligi NBA z obilo sreče zmagali na gostovanju pri Los Angelesu Lakers s 104:101 ter prekinili serijo dveh porazov in zabeležili 10. zmago v novi sezoni. Luka Dončić je bil prvo ime tekme s 30 točkami, 13 skoki, osmimi podajami in dvema ukradenima žogama.

Zmaga Dallasa v Kaliforniji je bila glede na potek srečanja celo izjemno tesna. V zadnji del so Teksašani krenili z navidez zanesljivo prednostjo 91:71, a gostiteljem dovolili, da so na krilih izjemnega LeBrona Jamesa 1:51 minute pred koncem izenačili na 99:99. Po zgrešenem metu Granta Williamsa pa je James poskrbel celo za vodstvo domačih s 101:99, a sta nato na sceno stopila Luka in Kyrie Irving.

Luka Dončić NBA Šport Ker so ga 'premalo' udarili po glavi, je Luka odločil tekmo

Odločitev je tako padla 22 sekund pred koncem tekme, ko je Dončić s prekrasno akcijo ustvaril prostor za Kyrieja, ki je hladnokrvno zadel svojo četrto trojko. Nato je Dončić tik pred koncem prestregel še slabo podajo Jamesa, prekršek domačih pa je Irving kaznoval z uspešno izvedenima prostima metoma, ki sta dokončno zapečatila usodo jezrnikov.

Čeprav je pri skoraj 39 letih odigral še eno veličastno tekmo ter zabeležil 26 točk, je bila tokratna LeBronova predstava povsem v senci tiste Luke Dončića, ki je fantastično poveljeval napadu Dallasa. Luka je zadeval v napadu, ko pa so ga Lakers v obrambi podvajali, je uspešno v igro vključil svoje soigralce.

Z dvema neverjetnima asistencama se je celo znašel med NBA desetimi najlepšimi akcijami večera. Prva je bila že omenjena podaja za Irvinga, medtem ko je z drugo povsem osmešil Jamesa, ko je enemu največjih košarkarjev vseh časov kar skozi noge podal do odprtega Josha Greena.

Čeprav se je po tekmi ne preveč dobro razpoloženi LeBron hitro odpravil v slačilnico, si je vseeno vzel čas, da odgovori na vprašanje o svojem mladem tekmecu, ki ga je tokrat povsem zasenčil. Novinarji so tako Jamesa, ki sicer že vse od Lukovega prihoda v NBA velja za velikega Dončićevega navdušenca, povprašali, do kod lahko mladi superzvezdnik pride v svoji karieri, če bo nadaljeval po trenutni poti.

"Pride lahko, do kod bo želel. Vse je odvisno od njega. Vsi vemo, česa je sposoben na igrišču, to je več kot očitno. Kako daleč pa bo prišel, pa je odvisno samo od njega," je bil kljub slabemu razpoloženju vseeno poln hvale na račun svojega morebitnega naslednika na košarkarskem prestolu.

Dereck Lively II Vse ok Šport Po zmagi še ena dobra novica za navijače Dallasa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:05 23.november 2023.

    Smešna izjava ?

Sorodne novice