Šport > Košarka
1641 ogledov

Nor razlog, zakaj bo po novem moral NBA zvezdnik prekrivati svoj tatu

LaMelo Ball Profimedia
NBA zvezdnik bo moral med tekmami prekrivati svoj tatu, saj bi drugače kršil pravila lige.

Potem ko v najmočnejši košarkarski ligi na svetu praktično ni igralca, ki ne bi imel svoje telo prekrito s tatuji, je košarkarske navdušence precej presenetilo dejstvo, da mora po novem mladi zvezdnik Charlotte Hornets LaMelo Ball svojega med tekmami prekrivati.

Mnogi so se spraševali, kaj je tako kontroverznega oziroma posebnega na tatuju enega najbolj nadarjenih košarkarjev lige, da mu vodstvo lige na dopusti nastopati, če omenjene tetovaže pred tem ne prekrije.

Vse dokler je na igrišču, mora namreč imeti Ball svoj tatu na vratu prekrit, ker drugače krši pravilnik lige NBA, ki ne dovoli, da bi košarkarji na svojih telesih nosili logotipe s katerimi bi reklamirali določene znamke.

Čeprav je bil Ballov tatu z napisom "LF" dolga leta neškodljiv, saj gre za kratico njegovega srednjega imena "LaFrance", se je zdaj pojavila težava, ker enako ime nosi tudi najnovejša Ballova znamka oblačil.

Vse odkar obstaja "LaFrance" linija oblačil z logotipom "LF", je LaMelov tatu na seznamu prepovedanih. Zanimivo je, da je podobne težave imel tudi že njegov starejši brat Lonzo Ball, ki ima na svojem telesu tetoviran logotip "Big Baller Brand", podjetja športne opreme v lasti njunega očeta.

LaMelo sicer velja za enega najbolj nadarjenih košarkarjev lige, potem ko je bil leta 2021 izbran za novinca leta, že prihodnjo sezono pa je nastopil na tekmi zvezd. V letošnji sezoni povprečno dosega 23,5 točk, 5,4 skoke in kar 8,3 asistenc na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice