Šport > Košarka
4025 ogledov

Pri 0:0 prišlo do brutalnega pretepa, superzvezdnik davil nasprotnika

Draymond Green davi Rudyja Goberta Twitter
Na tekmi med Golden State Warriors in Minnesotea Timberwolves je na samem začetku prišlo do množičnega pretepa, Draymon Green je celo z MMA potezo davil nasprotnika.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je ob najslabši predstavi letošnje sezone dosegel 16 točk, njegovi Dallas Mavericks pa so izgubili na gostovanju pri New Orleans Pelicans s 131:110. A slabšo predstavo enega najbolj vročih košarkarjev lige so povsem zasenčili drugi obračuni večera, še posebej tisti med bojevniki in volkovi.

Luka Dončić Grizzlies Mavs NBA Šport Katastrofalna predstava Dončića in Dallasa

V San Franciscu se je ognjevit spopad med Golden State Warriors in Minnesota Timberwolves sicer končal z zmago gostov s 104:101, ki so izničili zaostanek 12 točk v tretji četrtini in prišli do zmage, a je bil sam razplet tekme daleč od središča pozornosti. Rezultat je namreč zasenčil spektakularen spopad v prvi četrtini, po katerem so morali igralci Golden Stata Klay Thompson in Draymond Green ter Jaden McDaniels iz Minnesote z igrišča.

Do incidenta je prišlo na samem začetku tekme, v drugi minuti igre, pri rezultatu 0:0. Situacijo sta zakuhala Thompson in McDaniels, v pretep pa so se vključili praktično vsi igralci obeh ekip, izmed katerih je glavno vlogo prevzel Draymond Green, ki je s prijemom, ki se ga ne bi sramovali najboljši rokoborci na svetu, začel daviti zvezdnika Minnesote Rudyja Goberta. Na koncu je moral posredovati celo trener bojevnikov Steve Kerr, ki je končno prepričal Greena, da izpusti svojega nasprotnika.

Warriors so se po izključitvi svojih dveh najboljših igralcev sicer junaško borili do konca, a brez Thompsona, Greena in poškodovanega Stephena Curryja so bili na koncu za las prekratki. Navdušila sta novinec Brandin Podziemski, ki sicer povprečno dosega 6 točk na tekmo, tokrat pa jih je dosegel kar 23, in Dario Šarić, ki je dodal 21 točk. A ob 33 točkah Karl-Anthony Townsa tudi to ni bilo dovolj, da bi oslabljeni bojevniki presenetili svoje nasprotnike.

Med ostalimi tekmami velja izpostaviti predvsem novi poraz Los Angeles Clippers. Srbski zvezdnik lige NBA Nikola Jokić je namreč dosegel novih 32 točk, prvaki iz Kolorada Denver Nuggets pa so ohranili rekord nepremagljivosti doma in Los Angeles Clippers prizadejali še šesti zaporedni poraz na turnirju med sezono lige NBA.

V tekmi skupine B zahodne konference v Denverju so prvaki lige NBA izničili zaostanek sedmih točk sredi zadnje četrtine in dosegli zmago s 111:108. Poraz je bil še en hud udarec za Clippers, ki so izgubili že šest tekem po vrsti, odkar so prejšnji mesec pripeljali Jamesa Hardena.

Videti je bilo, da so Clippers pripravljeni prekiniti ta niz porazov po veličastni predstavi Paula Georgea, ki je dosegel 35 točk, Harden pa jih je dodal 21. Kljub temu so Nuggets v zadnjih minutah četrte četrtine premagali Los Angeles z delnim izidom 19:9 in prišli do zmage. Jokića, ki je zbral še 16 skokov in 9 podaj, je strelsko podpiral Aaron Gordon z 20 točkami, Reggie Jackson pa jih je dodal 18.

V Philadelphii je Tyrese Haliburton dosegel 33 točk, ko so Indiana Pacers prekinili niz osmih zmag 76ers z zmago 132:126. Joel Embiid je končal z 39 točkami, 12 skoki in šestimi podajami za Philadelphio, vendar ni mogel preprečiti Pacers, da bi dosegli dve zmagi od dveh na tekmi skupine A vzhodne konference.

LeBron James se je vrnil po poškodbi in dosegel 16 točk, ko so Los Angeles Lakers premagali Memphis Grizzlies s 134:107. V Oklahoma Cityju pa so se Victor Wembanyama in San Antonio Spurs še enkrat mučili ob porazu proti Thunderju s 87:123. Prvi izbor na naboru Wembanyama je končal z le osmimi točkami, medtem ko je Shai Gilgeous-Alexander ukradel šov za OKC z 28 točkami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice