Šport > Košarka
8404 ogledov

Kako se je soigralec žrtvoval za Dončića! Kazen bi moral dobiti Luka, toda ...

Luka Dončić Profimedia
Grant Williams je držal svojo besedo.

Grant Williams sicer ne velja za enega velikih NBA superzvezdnikov, a so bili navijači Dallasa poleti vseeno upravičeno navdušeni, ko je nekdanji košarkar Bostona sprejel ponudbo Dallasa in Maverickom obljubil štiriletno zvestobo.

Ni dvoma, da gre za odličnega košarkarja, ki se lahko pohvali z zelo solidnimi številkami, ki pa vseeno niti približno ne razkrijejo, za kako pomembnega košarkarja gre. Williams je namreč košarkar, ki igra z izjemno energijo in ki za ekipo opravi tudi veliko "umazanega dela", ki morda niti ni opazno na prvi pogled.

Čeprav Dallasova obramba še vedno ni na željenem nivoju, so Mavericks s prihodom Williamsa vseeno dobili odličnega obrambnega igralca, ki je v Dallasovo obrambo vnesel veliko agresivnosti, prav tako pa si je Williams ob prestopu k Mavericks zadal še eno prav posebno nalogo.

Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Williams si je namreč kot svojo glavno nalogo zadal, da bo na igrišču na vsak način ščitil Luko Dončića, tako pred nasprotniki, kot samim sabo. Luka je namreč fantastičen igralec, ki pa ga (pre)pogosto ponesejo čustva, zaradi česar ni najbolje zapisan pri sodnikih, pri katerih ima status pravega "nergača".

Luka je tako v zadnjih sezonah postal pravi zbiralec tehničnih napak, Dallasova najnovejša okrepitev pa se je odločila, da mu bo tudi pri tem segmentu priskočila na pomoč. Seveda nima smisla niti namena spreminjati Lukovo osebnost, a so tu tudi drugi načini, kako zaščititi prvega zvezdnika Dallasa.

Pred tedni je tako že navdušil, ko je Luko sredi verbalnega spora s sodniki uspel preusmeriti na klop ter ga tako rešiti pred neizbežno tehnično napako. Takrat je tudi izjavil: "Luka je košarkar, ki privablja veliko pozornosti. Ne samo s strani sodnikov, temveč tudi drugih košarkarjev. Nad njim bodo storjene osebne napake, ki ji sodniki včasih ne bodo piskali. Pomembno je, da v takšnih situacijah ne izgubi glave. Bolje da jaz dobim tehnično napako in mu na takšen način krijem hrbet. Ker on je takrat pod vplivom čustev, sodniki pa bodo iskali samo reakcijo. Njegovih besed sploh ne bodo slišali, temveč bodo videli samo vpitje in mahanje z rokami. Zato bom raje jaz tisti, ki bo psoval sodnika."

Luka Dončić "Tako ga pogrešamo" Šport To je glavni razlog za poraz Dallasa, brutalno, kaj so jim naredili Raptors

In ni dolgo trajalo, preden je lahko Grant izpolnil svojo obljubo. Ob koncu prvega polčasa tekme s Toronto Raptors so namreč ob odhodu v slačilnico sodniki nekomu iz ekipe Dallasa dosodili tehnično napako. Ni bilo najbolj očitno komu, zato so novinarji na tekmi ugibali, da jo je prejel Dončić, ki je bil ob zaključku polčasa nezadovoljen z nekaterimi sodniškimi odločitvami.

Toda ob vrnitvi na igrišče je postalo jasno, da je bila tehnična napaka dosojena Grantu Williamsu, ki je stopil v bran svojemu soigralcu, ko je opazil, kako je ta razburjen po nedosojeni osebni napaki v samem zaključku polčasa. Ker je vedel, da bodo Luki verjetno popustili živci in si bo prislužil že tretjo tehnično napako v sezoni, se je tokrat Williams žrtvoval za ekipo ter sam povedal sodniški trojici nekaj krepkih, s čimer je namesto Luke sam prejel tehnično napako.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • izy25 15:55 09.november 2023.

    Dončič je res jokica in zelo izgublja na ogledu kot košarkar. Skoz se nekaj prepira s sodniki. Me pa čudi, da nima Dallas takšnega trenerja, da bi ga nekam poslal za to stokanje. Naj se zgleduje po Jokiću, ki je ...prikaži več veliko bolj tepen kot on, pa nič ne jamra.

Sorodne novice