Šport > Košarka
865 ogledov

Kakšen začetek sezone, to je Luki uspelo prvič v NBA karieri

Luka Dončić Profimedia
Dallas je kljub slabšemu strelskemu večeru Dončića prvič v Lukovi karieri odprl sezono s štirimi zmagami.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 114:105 premagala Chicago Bulls. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je imel tokrat slabši strelski večer. Ob metu 5:16 iz igre je v 40 minutah na parketu dosegel 18 točk. To pa ni ustavilo Dallasa, da je prvič po 19 letih ob uvodu sezone zabeležil četrto zmago brez poraza.

Luka Dončić NBA Šport Dallas slavil, Dončić v ključnih trenutkih s košem in podajama

Ob tem je Ljubljančan, ki je do te tekme kot prvi strelec v ligi dosegal v povprečju kar 39 točk na tekmo, prispeval še 10 podaj in sedem skokov. V napadu je zadel zgolj en met iz osmih poskusov za tri točke, je pa ob tem večkrat našel odprte soigralce, še posebej pomembno pa je bilo, da je uspel ustvariti višek, kadar so ga nasprotniki podvajali, in tako omogočil lahke koše svojim soigralcem.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi strelec Dallasa je bil tako tokrat Grant Williams, ki je izenačil rekord kariere s 25 točkami in sedmimi zadetimi trojkami. Tim Hardaway Jr. pa je kot igralec s klopi prispeval 24 točk, tudi on je zadel sedem metov za tri točke. Williams je bil po tekmi poln hvale na račun Dončića, ki mu je nasprotnik namenil veliko obrambne pozornosti. "Ne moreš reči, da ni nadčloveški, ker je ob podvajanju obrambe nanj podajal drugim igralcem, kar je bilo za nas zelo pomembno," je dejal krilni center. "Nase pritegne vso obrambno pozornost, tako da nam ostalim omogoči veliko prostora v napadu."

Za Dallas, ki je v domači dvorani vodil z 99:98 štiri minute in osem sekund pred koncem tekme, pa nato z delnim izidom 10:2 prišel do večje prednosti, Kyrie Irving drugič v nizu ni igral zaradi poškodbe levega stopala. A se njegova odsotnost ni pretirano poznala, saj so na sceno tokrat stopili drugi igralci, ki bi ob Irvingu in strelsko bolj razpoloženem Dončiću sicer dobili manj priložnosti. Znova se je tako izkazal novinec Dereck Lively II. Mladi center je dosegel 13 skokov, od tega kar sedem v napadu, imel pa je tudi šest asistenc. "Moja naloga je opravljanje 'umazanega dela'," je svojo vlogo v ekipi opisal novinec.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka ima tako po četrti tekme sezone veliko razlogov za zadovoljstvo, pa čeprav je imel tokrat nekoliko slabši strelski večer. Soigralci so tudi brez Irvinga pokazali, da se nanje lahko zanese, Dallasu in Dončiću pa je prvič po Lukovem prihodu v ligo NBA uspelo v sezono vstopiti s štirimi zmagami na prvih štirih tekmah. To se je zgodilo šele četrtič v zgodovini ekipe ter prvič po 19 letih. Glede na to, kako se je zaključila lanska sezona, si boljšega vstopa v novo ne bi mogli niti želeti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:33 02.november 2023.

    In koga to posebej zanima ? Če ni kaj drugega se pa o Dončiću piše..

Sorodne novice