Šport > Košarka
7119 ogledov

Nostalgikom se že cedijo sline, NBA uvaja veliko spremembo

Luka Dončić Epa
Februarja tekma zvezd lige NBA ponovno v klasičnem formatu.

Naslednja ekshibicijska tekma najboljših igralcev elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva, tekma zvezd All-Star, s katero simbolno označujejo sredino sezone, bo spet potekala v klasičnem formatu. Vodilni možje lige NBA so se odločili za format tekmovanja, ki so ga poznali pred leta 2018 in 2020 vpeljanimi spremembami.

Po tragični helikopterski nesreči, v kateri je 26. januarja 2020 življenje med drugimi izgubil košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, se je vodstvo lige NBA v poklon slavni številki 24 odločilo spremeniti pravila točkovanja na tekmi All-Star. V letih 2020, 2022 in letos se je vsaka četrtina obračuna začela z ničle, po treh četrtinah so se vse dosežene točke seštele, v zadnji četrtini pa je do končne zmage prišlo tisto moštvo, ki je doseglo še dodatnih 24 (ena od številk, ki jo je na dresu v svoji bogati karieri nosil Bryant) točk od končnega seštevka po treh četrtinah igre.

Tekma NBA All-Star bo v svoji 73. izvedbi tako klasični obračun najboljših košarkarjev vzhodne in zahodne konference, so zapisali na spletni strani NBA. Zvezdniki lige bodo znova odigrali štiri 12-minutne četrtine, v katerih bo sodelovalo 12 igralcev iz vsake konference. Zvezdniški ekipi se bosta sicer še naprej borili za "etapne" zmage v vsaki četrtini za namen denarne donacije za dobrodelno organizacijo po lastni izbiri. Kapetana ekip bodo določili z glasovanjem navijačev iz začetnih peterk obeh ekip. Kot so objavili na spletni strani NBA, bosta kapetana tista košarkarja, ki bosta prejela največ glasov navijačev.

Od leta 2018 sta imela glavno besedo pri tem, kdo bo zaigral, kapetana ekip, ne glede na konferenco. S takšnim spremenjenim formatom so se v vodstvu NBA skušali izogniti razlikam med igralci vzhodne in zahodne konkurence. Po tem formatu so namreč navijači izbrali oba kapetana ekip, ta pa sta nabrala soigralce s seznama. Po prvi štirje v ekipi so morali biti iz prvih peterk svojih moštev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice