Šport > Košarka
13503 ogledov

Bivši prvi izbor: Luka ne more kriti niti stojala za kamero

Kenyon Martin in Pau Gasol EPA
Prvi izbor na naboru leta 2000 ni ravno ljubitelj igre Luke Dončića.

Kenyon Martin, ki je bil leta 2000 izbran kot prvi na naboru lige NBA, je v oddaji prav tako nekdanjega zvezdnika Gilberta Arenasa podal svoje mnenje o prvem zvezdniku Dallasa Luki Dončiću. Sam meni, da si Slovenec tega naziva pri teksaški zasedbi niti ne zasluži.

"Po nekih 'usra... lestvicah' , ki so jih objavili pred dnevi, sodi med štiri najboljše NBA igralce. O njem se govori kot o kandidatu za nagrado MVP. Ampak, vsaj po mojem mnenju, ni niti najboljši igralec v svoji ekipi." je izjavil košarkar, ki je v svoji karieri zbral en nastop na tekmi vseh zvezd lige NBA (2004).

"Postavite ga proti Kyrieju Irvingu in naj igrata ena na ena. Če boste Kyrieju dali prvo žogo, se je Luka ne bo več niti dotaknil. Luka v obrambi ne more zaustaviti niti tega stojala za kamero. Tako je to pri nas resničnih poznavalcih. Če tvoje številke ne prinašajo nič, so samo to - le številke. Pogledam, kaj si in kaj počneš. In ko pogledam Kyrieja ... Uf, sra...," je v nadaljevanju debate dejal košarkar, ki je skupaj s sedanjim trenerjem Dallasa Jasonom Kiddom z New Jersey Nets dvakrat zaigral v velikem finalu, a so bili leta 2002 s 4:0 boljši LA Lakers, leto kasneje pa s 4:2 San Antonio Spurs.

Matin je kasneje vrsto let igral še za Denver Nuggets, nato leto preživel v kitajski ligi, kasneje pa oblekel še dres ekip LA Clippers, New York Knicks in Milwaukee Bucks. 

V ligi NBA se trenutno sicer nahaja njegov sin Kenyon Martin Jr., ki se je pred to sezono po treh letih pri Houston Rockets preselil k LA Clippers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice