Šport > Košarka
1953 ogledov

Dončić dobil novega soigralca, njegova zgodba naravnost šokira

Taze Moore Profimedia
Luka Dončić je ponoči uradno dobil novega soigralca.

Potem ko so se pri Dallasu v eni noči za sodelovanje zahvalili kar trem košarkarjem – Mike Milesu ml., Jordanu Walkerju in Joeju Wieskampu – so zavihali rokave in začeli iskati nove okrepitve pred začetkom sezone lige NBA. Tako so prek svoje spletni strani sporočili, da so sklenili sodelovanje s 25-letnim košarkarjem, ki sliši na ime Taze Moore.

Glede na dosedanji potek kariere 198-centimetrov visokega košarkarja, ne gre pričakovati, da bo Moore nosil pomembnejšo vlogo v ekipi, pač pa bo branilec verjetno dobival le drobtinice na parketu. Moore se je lani udeležil nabora lige NBA, kjer pa ga ni izbrala nobena ekipa. Nato se je preselil v razvojno G-ligo, kjer je igral za ekipo Texas Legends (razvojna ekipa Dallasa), v povprečju pa je v pretekli sezoni dosegal 10,8 točke, 5,7 skoka in 2,7 podaje na 39 tekmah. Moore je za Dallas igral tudi v nedavni poletni ligi, v povprečju pa zbral 7 točk, 4,8 skoka in 2,4 podaje na petih tekmah. 

Za Moorom je sicer pretresljiva življenjska zgodba, iz katere izhaja tudi njegov vzdevek "million-dolar leg". Moore je namreč v preteklosti (leta 2016) utrpel katastrofalno poškodbo desne noge, v kateri je imel tudi dve zdrobljeni kosti. Ob hudi poškodbi je bila njegova košarkarska prihodnost pod velikim vprašajem, odsoten je bil kar dve leti, prestal pa je kar pet operacij, pri katerih so mu vstavljali vijaki, vstavljali kosti iz kolka v nogo itd. Poleg tega je v tem času izgubil najboljšega prijatelja Lonnieja B. Jonesa, ki mu je bil kot brat. Slednjega so ustreli v Southavnu, v apartmajskem kompleksu, kjer se je Moore običajno družil s prijatelji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.