Šport > Košarka
31799 ogledov

Velik rez pri Dallasu! Mavericks ponoči odpustili kar tri igralce

Jordan Walker
1/3
Profimedia Jordan Walker
Dallas Mavericks so se ponoči zahvalili za sodelovanje kar trem svojim igralcem.

Pravila lige NBA dopuščajo, da imajo ekipe v času med sezonama v svojem kadru kar 20 igralcev, medtem ko morajo do začetka sezone oklestiti svoj kader na vsega 15 igralcev, lahko pa imajo registrirana še dva košarkarja z dvosmerno pogodbo, kar pomeni, da je igralec hkrati registriran pri kateri izmed ekip v razvojni NBA G ligi, njegova NBA ekipa pa ga lahko vpokliče, ko se sprazni kakšno mesto v ekipi.

Pri Dallasu so se tako v noči na nedeljo lotili neprijetne zadeve rezov ter odslovili tri košarkarje, ki so bili poleti del ekipe, pred novo sezono pa so postali višek. Verjetno največje presenečenje je slovo Mika Milesa Jr., ki je julija, potem ko ni bil izbran na naboru, z Dallasom že podpisal dvosmerno pogodbo (z Dallasovo hčerinsko ekipo Texas Legends) in se je zdelo, da ima tako zagarantirano eno izmed dveh mest igralcev na dvosmernih pogodbah, a so se Mavericks odločili, da se 21-letnemu organizatorju igre, ki je minulo sezono za kolidž TCU povprečno dosegal 17,9 točk, 2,7 skokov in 2,7 asistenc, predčasno zahvalijo.

Mike Miles Jr. | Avtor: Profimedia Mike Miles Jr. Profimedia

Prav tako pri Dallasu ni več mesta za Jordana Walkerja in Joa Wieskampa. Oba sta se moštvu pridružila sredi avgusta in za Mavericks odigrala vse tri pripravljalne tekme. Walker, ki prav tako poleti ni bil izbran na naboru, je za Dallas v dobrih osmih minutah na tekmo povprečno dosegal 5,7 točk in 1,7 asistenc, medtem ko je Wieskamp, ki že ima izkušnje iz lige NBA pri San Antonio Spurs in Toronto Raptors (skupaj je v dveh sezonah nastopil na 38 tekmah in povprečno igral slabih sedem minut na tekmo), za Dallas poleti na treh tekmah povprečno igral vsega slabe štiri minute, med strelce pa se je s tremi točkami vpisal na prvi tekmi proti Minnesoti.

Joe Wieskamp | Avtor: Profimedia Joe Wieskamp Profimedia

Dallas Mavericks so tako uspeli skrčiti svoj kader na 17 igralcev, potem ko so se odpovedali Miku Milesu Jr., pa sta dvosmerni pogodbi verjetno rezervirani za Dexterja Dennisa in Grega Browna III.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 17:36 16.oktober 2023.

    Lahko napišete na takšen način najman tolko člankov kot je NBA ekip !

  • Idioti 20:17 15.oktober 2023.

    Pišete kot da se je zgodilo ne vem kaj , v nadaljevanju pa izvemo , DA SO SE VSE EKIPE rešile 3 igralcev ! Daj smanji doživljaj !

Sorodne novice