Šport > Košarka
6065 ogledov

Luka že po petih minutah zapustil igrišče, Real do Dallasovega skalpa

Luka Dončić Epa
Dončić je ob obisku Madrida odigral vsega pet minut in doživel poraz proti svoji nekdanji ekipi.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić in njegov Dallas sta danes končala čezoceansko pripravljalno turnejo pred začetkom sezone lige NBA. Dallas je gostoval pri nekdanjem Dončićevem klubu, madridskem Realu, in na koncu izgubil s 123:127.

Dončić je bil glavna zvezda dogajanja pred in med tekmo v Madridu. Predstavniki domačega kluba so se mu za prispevek k uspehom kluba v preteklosti zahvalili z darilom, Dončić je pozdravil tudi številne navijače obeh klubov, ki so ga pričakali pred dvorano, s soigralci pa je opravil tudi trening v dvorani Reala.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Na tekmi je sicer imel bolj simbolično vlogo, saj je odigral le uvodnih pet minut, potem pa se je umaknil na klop. V tem času je dosegel tri trojke (met 3-5), zgrešil še en met iz igre in v končno statistiko tekme ob devetih točkah dodal še eno podajo.

Njegovi sedanji in nekdanji soigralci so nato uprizorili dokaj ekshibicijsko tekmo brez prave obrambe, v kateri sta obe ekipi že precej pred koncem presegli stotico.

Na koncu je po preobratu v zadnjih minutah Real zmagal s 127:123 (38:37, 65:71, 90:99). Pri ameriški ekipi je bil najbolj razpoložen Tim Hardaway jr. z 21 točkami, pri Realu pa Facundo Campazzo z 20.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Dončić je tudi pred današnjim dvobojem v Madridu v Abu Dabiju nedavno odigral le prvi polčas ob drugem zaporednem porazu Dallasa proti Minnesoti (96:104), v 19 minutah pa je dosegel 18 točk. Na prvi tekmi med tema kluboma pa je slovenski zvezdnik prav tako igral le v prvem polčasu ter v 17 minutah dosegel 25 točk in pet skokov ob porazu z 99:111.

Po današnji tekmi košarkarje Dallasa pred začetkom sezone v NBA čaka le še ena pripravljalna tekma, in sicer v noči z 20. na 21. oktober proti Detroit Pistons. Redni del sezone bodo začeli v noči s 25. na 26. oktober proti San Antonio Spurs.

Luka Dončić "Če se vrnem ..." Šport Luka razkril, katero je edino evropsko moštvo, za katerega bi kdaj igral

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice