Šport > Košarka
12139 ogledov

Luka razkril, katero je edino evropsko moštvo, za katerega bi kdaj igral

Luka Dončić Profimedia
Za Luko Dončića ni dvoma, katera je edina evropska ekipa, za katero bi lahko igral v svoji karieri.

Luka Dončić se je vrnil v "svoj" Madrid. V torek ob 20:45. uri se bo namreč s svojim sedanjim klubom Dallas Mavericks pomeril s klubom, kjer se je začela njegova košarkarska pravljica, Real Madridom. Čeprav trenutni Real Madrid izgleda nekoliko drugače kot tisti iz sezone 2017/18, pa je Dončićeva vrnitev v klub, kjer se je vse zelo začelo, zelo čustvena.

"Vsi smo zadovoljni, da smo tukaj, sam pa sem najsrečnejši. Smo šele v pripravah na sezono in ne bo nam lahko proti Real Madridu. Mesece sem čakal na to tekmo, zame bo to zelo posebna tekma, morda celo najbolj. Bo zelo razburljivo in resnično se veselim vrnitve na igrišče. Real Madrid letos še ni izgubil tekme, sicer je sezona še zelo mlada, a izgledajo zelo dobro," se je za začetek tiskovne konference prav posebne tekme dotaknil Dončić

Dončića so ob vrnitvi v Madrid preplavili številni spomini, saj se ekipa nahaja v španski prestolnici že od nedelje dalje, tako da je imel dovolj priložnosti, da obudi nekaj spominov. "Na ta kraj me res veže toliko spominov. Že to, da sem tu, da sem v Veldebebasu, da sem v Madridu, tu je toliko spominov. Lepih spominov. Sem zelo vesel, da sem spet nazaj."

Luka je nato tudi priznal Real Madridu ključno vlogo, ki jo je imel kraljevski klub pri njegovi košarkarski karieri in tudi osebnem razvoju. "Zagotovo brez Real Madrida ne bi postal to, kar sem postal. Tu sem se naučil vsega. Kako govoriti, se učiti, igrati košarko in še številne druge reči. Zagotovo me brez Reala danes ne bi bilo tu."

Dončića so tudi vprašali, kaj najbolj pogreša in če je kaj takšnega, kar bi vzel s seboj v Dallas. "Vzel bi Rudyja (Fernandeza) in (Sergia) Llulla. No, skorajda vse svoje soigralce, nekatere trenerje in fizioterapevte. Toda kar bi pa zagotovo vzel s seboj, je pa tukajšnja šunka," se je pošalil Dončić

Za konec čustvenega pogovora o svojem bivšem klubu pa Luka ni zavrnil možnosti, da se še kdaj vrne v Real. Zagotovo pa je to edina evropska ekipa, katere dres je pripravljen obleči. "Če se kdaj vrnem v Evropo, zagotovo pridem v Madrid. To je 100-odstotno. Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost, toda če se vrnem v Evropo, sem prepričan, da bo to zaradi Real Madrida."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice