Šport > Košarka
2896 ogledov

Dončićev mentor: Fant je odrastel, zdaj pa ...

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano
Luka Dančić bo nocoj nastopil na spektaklu v Madridu.

Luka Dončić in Dallas Mavericks bodo nocoj odigrali tretjo pripravljalno tekmo pred novo NBA sezono, po dveh dokaj nemočnih porazih v Abu Dabiju proti moštvu Minnesota Timberwolves se bo tokrat zasedba iz Teksasa pomerila z madridskim Realom (ob 20.45 prenos na Arena Premium). V kraljevem klubu nestrpno pričakujejo vrnitev svojega nekdanjega 'čudežnega dečka'.

"Fant je odrastel in jutri bomo zaigrali proti Dallas Mavericks. Pričakajmo ga tako, kot si to tudi zasluži. Je eden izmed nas," je dan pred dvobojem na socialnih omrežjih sicer zapisal Dončićev nekdanji mentor Sergio Llull. Prav po njegovi hujši poškodbi se je Luka sicer dokončno uveljavil pri Realu in postal najkoristnejši igralec evrolige ter španskega prvenstva. Nato je sledila selitev čez lužo.

Pred dvobojem so si nekateri košrkarji Reala in Dallasa ogledali tudi nekaj akcij, ki jih je kot najstnik Dončić zabeležil v dresu kraljevega kluba. "Nikoli ne rečem, da je nekdo boljši od mene, a je dober," je dejal reprezentant Bosne in Hercegovine Džanan Musa, ki je eno izmed Slovenčevih potez primerjal z akcijami, ki jih na treningih Reala izpelje Llull.

"Oh, sra ...!" pa je bil nad košem čez celo igriče, ki je Dončiću uspel na dvoboju z Barcelono, navdušen njegov novi soigralec pri Dallasu Grant Williams. Omenjenega koša se je spomnil tudi Hrvat Mario Hezonja, ki je enako kot Musa že okusil tudi igranje v ligi NBA.

Košarkar iz Dubrovnika je bil leta 2015 celo izbran kot peti na naboru, v svoje vrste ga je pripeljal Orlando. Tudi Musa je bil izbran v prvem krogu drafra, kot 29. so ga tri leta kasneje izbrali Brooklyn Nets. Na istem naboru leta 2018 je bil kot tretji izbran Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice