Šport > Košarka
3370 ogledov

Za toliko je bil na koncu prodan prvi avto Luke Dončića

Dončićev Porsche Panamera 4 Collecting Cars
Dončićev prvi avtomobil je dobil novega lastnika.

Če ste zbiratelj redkih in prestižnih avtomobilov, ste ravnokar izpustili priložnost, da bi v svojo garažo pospravili vozilo, ki si ga je pred šestimi leti po opravljenem vozniškem izpitu kupil slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić!

Porsche Panamera 4, letnik 2017, s prevoženimi 97.000 kilometri in v brezhibnem stanju, je bil namreč na nedavni dražbi, ki je preko britanskega dražbenega podjetja Collecting Cars trajala do 3. oktobra, prodan za znesek 73.000 evrov. Pred tem je bilo za avto oddanih že 18 ponudb, na koncu pa je bilo vozilo prodano 19. ponudniku. 

Dončićev Porsche Panamera 4 | Avtor: Collecting Cars Collecting Cars

Naš čudežni deček svetovne košarke je sicer znan po svoji strasti do prestižnih avtomobilov, posebno mesto v njegovem srcu pa ima prav znamka Porsche, zato morda tudi ne čudi izbira njegovega prvega vozila, katerega si je kupil leta 2017 po opravljenem vozniškem izpitu.

Vozilo je aktivno uporabljal zgolj eno sezono in to ravno v času, ko se je s slovensko reprezentanco zgodovinskega leta 2017 povzpel na sam evropski prestol, nato pa si je Evropo pokoril tudi z Realom, ko je naslovu prvaka evrolige dodal še naziva MVP sezone in MVP finala. Panamera je bila njegovo vozilo vse do odhoda v ZDA leta 2018, vozili pa so jo tudi drugi člani družine.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice