Šport > Košarka
890 ogledov

Slovenski košarkar šokiral: "Sprejel sem težko odločitev"

Žan Mark Šiško Profimedia
Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant je nenadoma končal svojo profesionalno kariero.

Slovenski organizator igre Žan Mark Šiško se pri 26 letih poslavlja od profesionalne košarke. Presenetljivo odločitev je 191 cm visoki branilec sporočil prek uradne spletne strani svojega kluba Rio Breogan, za katerega je odigral samo eno tekmo.

Šestindvajsetletni Ljubljančan, ki je bil zadnja štiri leta član Bayerna iz Münchna, se je španskemu klubu pridružil v upanju, da bi obudil kariero v zatonu, a se mu pri tem, kot kaže, ni izšlo po načrtih.

Kot razlog za nenadno upokojitev je Šiško navedel osebne razloge.

"Kar nekaj časa se že trudim, da bi kariero po letu odsotnosti vrnil na pravo raven, vendar stvari niso šle po načrtih. Zato sem sprejel težko odločitev, da ustavim košarkarsko kariero in odprem novo poglavje v življenju," je dejal Šiško. Ob tem se je zahvalil klubu za priložnost in podporo.

Žan Mark Šiško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šiško je bil v začetku kariere član Olimpije, igral je še za Škofjo Loko, Cibono, Ilirijo in Koper Primorsko, od koder je prestopil k Bayernu, kjer je bil štiri leta in tudi igral v Evroligi. Letos pa je za kratek čas nosil dres Rio Breogana.

Novico o prekinitvi sodelovanja s slovenskim košarkarjem je na novinarski konferenci potrdil generalni direktor kluba Tito Diaz, ki je Šišku zaželel vso srečo pri nadaljnjih izzivih tako na osebnem kot poklicnem področju.

Potrdil je, da nesojeni član španskega kolektiva odhaja iz "osebnih razlogov", podrobneje pa o tem ni govoril, prosil je le, če lahko tako javnost kot mediji spoštujejo košarkarjevo pravico do odločitve in zasebnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 08:03 28.september 2023.

    Nič tragičnega, saj v vseh letih, ko je bil kje viden, z njim ni bilo NIČ. So long forever.