Šport > Košarka
24023 ogledov

Dallas povlekel veliko potezo, ki neposredno zadeva Dončića

Luka Dončić Profimedia
Ekipa Luke Dončića bo pred prihajajočo sezono nekoliko prevetrila kadrovski mozaik.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks uvaja spremembe pred prihajajočo sezono lige NBA, ki neposredno zadevajo tudi Luko Dončića.

V moštvu so se namreč odločili, da bodo v sezoni 2023/2024 močno razširili vlogo priznanega kondicijskega trenerja Caseyja Smitha.

Smith, neuradno znan kot "LeBron James med trenerji", je od leta 2018 bdel nad slovenskim asom in skrbel za razvoj njegovega fizičnega potenciala.

Z razširitvijo zadolžitev bo imel Smith odslej precej manj neposrednega stika z Dončićem, navaja ESPN.

Jason Kidd Luka Dončić Dallas Mavericks Šport Kidd napovedal spremembe, tudi Dončićevo manjšo minutažo

Ameriškega strokovnjaka za fizično pripravo je generalni menedžer ekipe Nico Harrison že prejšnji mesec obvestil, da bodo pred prihajajočo sezono nekoliko predrugačili njegovo vlogo znotraj ekipnega ustroja.

Po poročanju ESPN-a bo Smith odslej manj prisoten pri vsakodnevnem dogajanju, kar pomeni, da se ne bo več redno pojavljal v slačilnici ali prisostvoval vsaki tekmi.

Njegova nova vloga se bo dokončno izkristalizirala po dodatnih pogovorih s Harrisonom in lastnikom moštva Markom Cubanom. Pogovori so za zdaj še na čakanju, saj je Smith sredi reševanja zdravstvenega zapleta v družini, se na neimenovani vir opira ESPN.

Smith velja za enega najvplivnejših mož znotraj Dallasove organizacije, katere član je že slabi dve desetletji (od leta 2004).

Vrsto let je uspešno sodeloval z največjim košarkarjem v zgodovini franšize Dirkom Nowitzkim in ima zelo dober odnos s trenerjem Jasonom Kiddom, odlično pa se znajde tudi v vlogi povezovalnega člena med slačilnico in klubskimi pisarnami.

Pristavil je levji delež k fizičnemu razvoju slovenskega košarkarja, zaradi katerega se je v preteklosti mudil tudi v Sloveniji.

dončić casey smith | Avtor: KZS/Twitter KZS/Twitter

dončić carlisle Dallas ne skopari Šport Pri Dončiću še eden največjih strokovnjakov na svetu

Vplival je tudi na vse pomembnejše Cubanove kadrovske odločitve, kot je imenovanje Harrisona na položaj generalnega direktorja in prihod Kidda, ki je na trenerskem mestu nasledil Ricka Carlisla. Leta 2019 je bil imenovan na položaj šefa za zagotavljanje zdravja in učinkovitosti košarkarjev.

"Casey Smith, kondicijski trener dveh ameriških reprezentanc z zlato medaljo na OI, je skozi celotno obdobje imel zelo tesen odnos z igralci. Bil je del Dallasove odprave, ki je pripotovala v Slovenijo na novinarsko konferenco ob podpisu Dončićeve maksimalne pogodbe," je zapisal novinar ESPN-a Tim MacMahon.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.