Šport > Košarka
11693 ogledov

Kidd napovedal spremembe, tudi Dončićevo manjšo minutažo

Jason Kidd Luka Dončić Epa
Trener Dallasa Jason Kidd je predstavil svoje zamisli za novo sezono.

Za košarkarje franšize Dallas Mavericks se bo trening kamp pred novo sezono začel že 27. septembra, zasedba iz Teksasa se bo tako potila že nekaj dni prej kot tekmeci. Edina izjema ob Dallasu je le še Minnesota, vodstvo lige je obema ekipama dovolilo nekoliko več časa za uigravanje, saj bosta obe zasedbi med pripravami poleteli čez lužo, 5. in 7. oktobra se bosta pomerili v Abu Dabiju.

Kidd je sicer v pogovoru s priznanim novinarjem Marcom Steinom napovedal nekaj sprememb pred novo sezono. V oddaji The Saturday Stein Line je tako spregovoril o tem, da bi lahko dve mesti v prvi peterki zapolnila novinca Dereck Lively II in Olivier-Maxence Prosper. Kidd ima namen oba v tej vlogi uporabiti na pripravljalnih dvobojih z Minnesoto.

Zagotovljena tri mesta v prvi peterki sicer pripadajo Kyrieju Irvingu, prišleku iz Bostona Grantu Williamsu in seveda Luki Dončiću. Ta se od srede nahaja v Dallasu, v četrtek pa je opravil prve treninge. Kidd si sicer želi zmanjšati njegovo minutažo: "Glede na naš novi seznam igralcev in širino kadra, ki ga imamo, upam, da mu ne bo potrebno igrati 40 minut na tekmo."

Za Tima Hardawayja Jr. si Kidd želi, da bi se potegoval za najboljšega šestega moža lige, kar pomeni, da bo THJ večino tekem začenjal na klopi.

"Če govorite o tem, da smo mladi, atletsko zelo sposobni in lahko igramo hitro ... Če pogledam širino kadra, potem lahko rečem, da je ta dobra," je pred novo sezono optimističen Jason Kidd, ki je še dodal: "Mislim, da bo to razburljivo obdobje za franšizo Mavericks."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 13:37 24.september 2023.

    Preprosto, dve postavi. Prvo ekipo naj vodi Luka, klop pa Irving.. Na ta način bo ekipa zmožna konstantnega pritiska na nasprotnika..V isti peterki oba pa ne bo O.K....

Sorodne novice