Šport > Košarka
23799 ogledov

NBA zvezdnik zavrnil podaljšanje pogodbe, nova destinacija Dallas?

Buddy Hield Profimedia
Indiana Pacers so pripravljeni zamenjati svojega velikega zvezdnika. Med glavnimi kandidati za njegov prestop naj bi bil tudi Dallas.

Po poročanju enega najbolj slovitih NBA "insiderjev" Shamsa Charanie se NBA ekipa Indiana Pacers in njen veliki zvezdnik Buddy Hield nista uspela dogovoriti glede podaljšanja pogodbe. Vodstvo kluba in igralčevi zastopniki naj bi tako že iskali morebitno ekipo, ki bi bila zainteresirana za menjavo. Med kandidati naj bi bili tudi Dallas Mavericks.

Indiana Pacers so sicer enemu najboljših ostrostrelcev lige v zadnjih tednih ponudili novo pogodbo, ki pa ni zadovoljila apetitov zmagovalca v metu trojk iz leta 2020. Glede na to, da 30-letniku z Bahamov po koncu sezone poteče pogodba, ga Indiana želi nemudoma zamenjati, da iz njega še kaj iztrži, preden naslednje leto kot prosti igralec zapusti klub.

Hield bo sicer v letošnji sezoni zaslužil dobrih 18,5 milijonov dolarjev, naslednje poletje pa bo eden najbolj vročih košarkarjev na trgu prostih igralcev. Hield je namreč najuspešnješi igralec po številu zadetih trojk v zadnjih petih sezonah, saj je s 1381 celo uspešnejši od Stephena Curryja (1261) in Damiana Lillarda (1118). Hieldu tako poleti ne bo manjkalo snubcev, zanimivo pa bo videti, katera ekipa bo reagirala že ta trenutek in bo pripravljena na menjavo z Indiano.

Kot ene izmed glavnih favoritov za Hieldov prihod se omenja tudi Dallas Mavericks, ki bi v morebitni paket za zvezdnika Indiane verjetno morali vključiti Tima Hardawaya jr. ter še kakšen izbor na naboru. Ni dvoma, da bi bil Hield izjemna okrepitev za ekipo Dallasa, saj gre za tip igralca, ki ga Dallas krvavo potrebuje. Hield je namreč odličen strelec, ki bi blestel v sistemu z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, saj bi mu oba organizatorja igre s svojimi prodori pod koš zagotovo pripravila veliko povsem odprtih metov, kar bi takšen ostrostrelec zagotovo odlično izkoristil.

Hield, ki je bil leta 2016 izbran kot šesti igralec na naboru, je sicer tekom svoje kariere nastopal za New Orleans Pelicans, Sacramento Kings in Indiano Pacers. V svoji prvi sezoni je bil izbran v prvo peterko novincev, leta 2020 pa je na All-Star vikendu slavil v metu za tri točke. V svoji najboljši sezoni je povprečno dosegal 20,7 točk, 5 skokov in 2,5 asistenc na tekmo, medtem ko je minulo sezono končal s povprečjem 16,8 točk (ob 46-odstotnem metu iz igre in fantastičnem 43-odstotnem metu za tri točke), 5 skokov in 2,8 asistenc na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bojan10 13:53 21.september 2023.

    Pa kak nabor za buddya. Dallas ima na voljo en prvi nabor in dva druga. Ce zamenjajo Tima, zanj gre 1 za 1. Pa se to mocno dvomim, ker se vedno iscejo centra in se kako obrambno krilo.