Šport > Košarka
15804 ogledov

To pa je presenečenje! V novi sezoni bo z Luko delil slačilnico tudi ta igralec

Markieff Morris Profimedia
Dallas Mavericks so podaljšali pogodbo z Markieffom Morrisom, čeprav je ta v minuli sezoni za Mavericke odigral vsega 70 minut..

Dallas Mavericks so poskrbeli za precejšnje presenečenje, saj so podaljšali pogodbo z veteranom Markieffom Morrisom, ki je lani v dresu Dallas Mavericks zbral vsega osem nastopov, pa še te večinoma v času, ko je Dallas namerno izgubljal tekme, da bi imel čim boljšo pozicijo na letošnjem naboru.

Mnogi so celo pozabili, da je bil Markieff Morris minulo sezono del Maverickov, saj je prišel šele sredi sezone kot del menjave z Brooklyn Nets, katere osrednja figura je bil Kyrie Irving. Ob prihodu Irvinga je ostal Markieff Morris kar nekoliko spregledan in težko rečemo, da je do konca sezone resno opozoril nase, saj je nastopil na vsega osmih tekmah, tekom katerih je beležil 4,5 točk in 1,5 skokov na tekmo. Zdelo se je, da je bila Morrisova epizoda pri Dallasu z iztekom pogodbe končana.

Res pa je, da se je Markieff Morris šele počasi vračal po poškodbi in očitno so pri vodstvu Dallasa ocenili, da bi bil popolnoma zdrav Morris lahko še koristen v prihajajoči sezoni. Mavericks so tako z Markieffom Morrisom podpisali novo enoletno pogodbo, katere podrobnosti klub ni želel razkriti.

Toda dobro obveščeni novinar Michael Scotto se je uspel dokopati do podatka, da je Markieff Morris podpisal enoletno pogodbo v vrednosti 3,2 milijonov dolarjev, a od tega naj bi imel garantiranih le 200.000 dolarjev. Mavericks tako ne bodo imeli prevelikih težav, če se odločijo predčasno odpovedati Morrisu.

Glede na njegova leta in težave s poškodbami, ni ravno za pričakovati, da bo Markieff Morris v novi sezoni eden ključnih členov Dallasa, a vseeno je potrebno poudariti, da je v svoji najboljši sezoni v ligi NBA Markieff Morris dosegal spoštovanja vredne številke, 15,3 točk, 6,2 skokov in 2,3 asistenc na tekmo, ekipi Los Angeles Lakers pa je leta 2020 pomagal celo do šampionskega prstana.

Tudi pri Dallasu se je ob koncu sezone na zadnjih dveh tekmah dokaj izkazal, saj je končno zacelil poškodbo, ko pa so Mavericks začeli namerno izgubljati tekme, je dobil tudi nekoliko višjo minutažo, tako da je na zadnjih dveh obračunih igral dobrih 17 minut na tekmo, povprečno pa je dosegal 11,5 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • JJ66 19:18 19.september 2023.

    Mater ste neumni pišete članke, kot da nimate osnovne šole, še oni bi boljše napisali

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:10 19.september 2023.

    Slačilnica? Ali se tam samo slačijo? No ker se tudi oblačijo bi lahko bila tudi oblačilnica. Ker se slačijo in oblačiljo je torej preoblačilnica. Po domače garderoba.

Sorodne novice