Šport > Košarka
13161 ogledov

Dallas nagnal igralca, ki je prišel kot ogromna okrepitev, ta že ima novo ekipo

Luka Dončić in Javale McGee Profimedia
Zdaj že nekdanji center ekipe Dallas Mavericks ni dolgo iskal novega moštva.

Navijači NBA ekipe Sacramento Kings so vsaj sodeč po odzivih na socialnih omrežjih navdušeni nad prihodom nove okrepitve, ki naj bi vsaj po njihovem mnenju močno izboljšala igro v obrambi ter predvsem zaprla njihovo raketo.

Sacramento Kings so namreč ponoči podpisali pogodbo z izkušenim centrom JaValom McGeejem, ki je v minuli sezoni igral skupaj z našim Luko Dončićem za Dallas Mavericks.

Luka Dončić in Javale McGee | Avtor: Profimedia Profimedia

McGee, ki je v preteklosti že igral za Dallas, je moči z Luko Dončićem združil za vsega eno sezono, potem ko je bil lansko poletje pripeljan kot velika okrepitev, saj je Mavericke okrepil kot trikratni NBA prvak ter nosilec zlate olimpijske medalje iz Tokia 2021.

35-letni center je namreč v preteklosti veljal za enega najboljših obrambnih igralcev lige, kateremu so zaradi odličnih predstav znotraj rakete v obrambi lahko spregledali tudi neprepričljivo ter nespretno igro v napadu.

Toda McGeeju so se počasi že začela poznati leta in tudi v obrambi je igral zelo neprepričljivo in čeprav je imel Dallas ogromno težav na centrskih pozicijah, si vseeno ni uspel izboriti prave minutaže, glavni trener ekipe Jason Kidd pa ga je do konca sezone praktično že povsem prečrtal iz svojih načrtov.

Zato tudi ni bilo nobeno presenečenje, ko so Mavs v noči na sredo razkrili, da so po 42 odigranih tekmah, tekom katerih je povprečno v dobrih 8 minutah dosegal 4,4 točke in 2,5 skokov na tekmo, odpustili igralca, ki je pred začetkom prejšnje sezone prišel kot velika okrepitev.

Po poročilih dobro obveščenega Shamsa Charanie pa ni bil trikratni NBA prvak dolgo brez službe, saj naj bi ponoči podpisal enoletno pogodbo s Sacramento Kings, ki so bili eno izmed lepših presenečenj minule sezone, a so bili precej šibki na centrski poziciji, kjer ob sicer odličnem Domantasu Sabonisu nimajo prave rešitve.

Pri Sacramentu tako upajo, da bo McGee v Kaliforniji našel formo, ki ga je recimo krasila, ko je za Washington na tekmo povprečno beležil 11,9 točk, 8,8 skokov in kar 2,5 blokad na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice