Šport > Košarka
923 ogledov

Bomba! Luka proti Victorju Wembanyami! Kdaj, kje, zakaj?

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić naj bi se že v prvem krogu lige NBA pomeril s francoskim čudežnik dečkom Victorjem Vembanyamo.

Čeprav se po dolgem času lahko končno dobro naspijo, evropski NBA navdušenci že z nestrpnostjo čakajo konec oktobra, ko se bo začela nova sezona najmočnejše košarkarske lige na svetu. Prve tekme bodo na sporedu že 24. oktobra, na uvodni dan pa bomo priča tudi dvema spektakularnima obračunoma, ko se bo Kevin Durant s Phoenix Suns pomeril s svojo nekdanjo ekipo Golden State Warriors, videli pa bomo tudi ponovitev lanskega konferenčnega finala med Los Angeles Lakers in Denver Nuggets, so danes razkrili dobro obveščeni viri iz lige.

A za evropske ljubitelje lige NBA naj bi bil najpomembnejši datum iz začetka sezone 25. oktober. Takrat naj bi svoje prvo kolo odigrali Dallas Mavericks našega Luke Dončića, ki se bo že v prvem krogu pomeril s svojim naslednikom in novim čudežnim dečkom evropske košarke, Victorjem Wembanyamo. Prvi izbor letošnjega nabora bo tako imel ognjeni krst, saj se bo že na svoji prvi tekmi v ligi NBA moral pomeriti z enim glavnih favoritov za naziv MVP, našim Luko Dončićem.

Do obračuna bo prišlo v San Antoniu, kjer bodo tamkajšnji Spurs gostili svoje teksaške rivale iz Dallasa. Obeta se spektakel, saj se je francoski zvezdnik odločil izpustiti svetovno prvenstvo, da bi se le čim bolj pripravil na prihajajočo sezono, medtem ko je Luka reprezentančno akcijo pričakal v fizični formi svojega življenja, dobro formo pa je potrdil tudi na igrišču, kjer je na zadnji tekmi proti Črni gori dosegel kar 34 točk, 13 skokov in 14 asistenc.

Celoten razpored prihajajoče sezone naj bi sicer liga razkrila v prihajajočem tednu, zaenkrat pa so poleg otvoritvenih tekem znane še božične poslastice. Na božični dan bomo tako priča tekmam Los Angeles Lakers - Boston Celtics, Denver Nuggets - Golden State Warriors, Miami Heat - Philadelphia 76ers, New York Knicks - Milwaukee Bucks, medtem ko bo slovenske navijače zagotovo najbolj zanimal obračun med Dallas Mavericks in osovraženimi Phoenix Suns z velikim Dončićevim rivalom Devinom Bookerjem na čelu. Spektakel je zagotovljen!

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice