Šport > Košarka
34082 ogledov

Eno največjih razočaranj lige NBA po dveh letih zapušča Dallas

Frank Ntilikina in Luka Dončić Profimedia
Čeprav se je pisalo tudi o možni vrnitvi v Evropo, bo Francoz ostal v ligi NBA, kjer bo Dallas zamenjal s Charlottom.

Potem ko so ga srbski mediji celotno poletje povezovali z vrnitvijo v Evropo in podpisom za Crveno zvezdo ali Partizan, je zdaj postalo jasno, da francoski košarkar Frank Ntilikina ostaja v ZDA. Sloviti strokovnjak za NBA prestope Adrian Wojnarowski je namreč razkril, da je Francoz po slovesu od Dallasa sklenil enoletno pogodbo z NBA ekipo Charlotte Hornets. Kasneje so novico potrdili tudi iz kluba.

Ntilikina naj bi poleg ponudbe obeh beograjskih velikanov zavrnil tudi ASVEL, ki je francoskemu košarkarju ponujal možnost, da se po šestih letih igranja v ligi NBA vrne domov v Francijo. Toda košarkar, ki kot nekdanji osmi izbor NBA nabora velja za eno največjih razočaranj lige, si je želel še ene priložnosti, da dokaže, da ima mesto v najmočnejši ligi na svetu.

Francoskega organizatorja igre, ki ga odlikuje predvsem igra v obrambi, so leta 2017 kot osmega na naboru izbrali New York Knicks, a v ligi NBA ni nikakor uspel ponoviti predstav iz francoskega prvenstva, kjer je naravnost blestel pri sedemnajstih in osemnajstih letih ter bil kar dvakrat izbran za najboljšega mladega igralca francoske lige, bil pa je tudi MVP mladinskega evropskega prvenstva.

Frank Ntilikina | Avtor: Profimedia Profimedia

Mnogi so verjeli, da bo že leta 2017 po naboru okrepil ekipo Dallas Mavericks, ki si je lastila deveti izbor, a so jih na koncu prehiteli Knicks, ki so izbirali kot osmi. Pri Dallasu so se nato odločili za Dennisa Smitha Jr.

Na koncu se je Ntilikina izkazal za precejšnje razočaranje, saj je imel precej podpovprečno "rookie" sezono, njegovo drugo leto v ligi pa so oklestile še poškodbe. V svoji tretji sezoni si je zaradi odlične igre v obrambi sicer za nekaj časa celo uspel izboriti mesto v prvi postavi Knicks, a je slednjo kmalu izgubil. Leta 2021 mu je nato potekla pogodba, katere New York ni imel nobenega namena podaljšati. In Dallasu se je končno izpolnila želja, Ntilikina je postal Maverick.

Frank Ntilikina in Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

A tudi pri ekipi, ki si ga je ves čas želela, ni pokazal praktično ničesar. Čeprav je imel v dveh sezonah pri Dallasu nekako vlogo tretjega organizatorja igre za najprej Luko Dončićem in Jalenom Brunsonom ter kasneje za Luko in Spencerjem Dinwiddiejem ter Luko in Kyriejem Irvingom, ni nikoli pokazal, da si zasluži igrati v ligi NBA.

Ntilikina je na koncu v dresu Dallasa zbral 105 tekem, povprečno pa je na tekmo v 12 minutah beležil le 3,6 točk, 1,3 skokov in 1,2 asistenc, ob zelo slabem 38,6-odstotnem metu iz igre. Zelo verjetno ga navijači Dallasa ne bodo preveč pogrešali, Ntilikina pa bo moral pri novi ekipi končno dokazati, da mu je mesto v ligi NBA. Priložnosti počasi zmanjkuje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice