Šport > Košarka
12468 ogledov

Dallas Mavericks zapolnjujejo še eno ogromno luknjo, podpisal bo ...

Luka Dončić Profimedia
Potem ko je Bryan Gates v zadnjem trenutku prelomil svojo obljubo, naj bi strokovni štab pri Dallas Mavericks kot Kiddov pomočnik okrepil Eric Hughes, ki je zadnja leta deloval pri Philadelphii 76ers.

Pri NBA ekipi Dallas Mavericks so se po katastrofalni sezoni, ko se niso uspeli uvrstiti niti v dodatni turnir za končnico, odločili, da pošteno prevetrijo svoj strokovni štab. Glavni trener ekipe Jason Kidd je tako ostal brez svojega glavnega pomočnika Grega St. Jeana, klub pa sta zapustila še dva Kiddova pomočnika, Peter Patton ter Quinton Crawford.

Pri Maverickih so se tako v strokovnem štabu odprla tri prosta mesta, katera so želeli zapolniti z nekdanjim pomočnikom pri Utah Jazz Alexom Jensenom, nekdanjim pomočnikom pri Cleveland Cavaliers Joshom Broghamerjem ter Bryanom Gatesom. A je slednji na koncu prelomil svojo obljubo, ki jo je dal organizaciji, ter rajši podpisal pogodbo s Philadelphio 76ers.

Mavericks so tako še vedno imeli eno veliko luknjo v svojem strokovnem štabu, ki pa naj bi jo po pisanju slovitega ESPN-ovega novinarja Tima MacMahona v naslednjih dneh zapolnili z Ericom Hughesom, ki bo postal najnovejša pridobitev v Kiddovem strokovnem štabu.

Hughes je zadnje štiri sezone opravljal vlogo pomočnika trenerja pri Philadelphii 76ers, eni izmed najmočenjših ekip v ligi, v preteklosti pa je uspešno sodeloval s Kiddom že pri Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks. Leta 2019 se je nato preselil v strokovni štab Bretta Browna pri Philadelphii, kjer je bil zadolžen za razvoj igralcev, preden je po prihodu Doca Riversa napredoval v trenerjevega pomočnika.

58-letni Hughes sicer opravlja vlogo trenerja že vse od leta 1989, kjer je najprej deloval na srednješolskem in kolidž področju, po svojem prihodu v ligo NBA pa je pred sodelovanjem s Kiddom vrsto let opravljal vlogo pomočnika trenerja še pri Toronto Raptors.

Eric Hughes | Avtor: Twitter Twitter

Po katastrofalni lanski sezoni, ko so dobili le 38 izmed 82 tekem, so tako pri Dallas Mavericks pred novo sezono pošteno pljunili v roke. Poleg tega, da so prevetrili svoj strokovni štab, so podaljšali pogodbo svojemu superzvezdniku Kyrieju Irvingu, na naboru našli dva zelo nadarjena igralca v obliki Derecka Livelyja in Olivierja-Maxence Prosperja, aktivni pa so bili tudi na trgu igralcev.

Klub so v zadnjih tednih okrepili Richaun Holmes, Grant Williams, Seth Curry in Dante Exum. Zagotovo so navijači pričakovali še kakšno odmevno okrepitev, a vseeno ekipa glede na lansko izgleda dosti bolj konkurenčno. Zdaj, ko so rešili vprašanje še zadnjega prostega mesta v strokovnem štabu, bi se morali Mavericks osredotočiti predvsem na iskanje novega centra, saj so bili lani ena najslabših obrambnih in skakalnih ekip.

Vsekakor je pred generalnim menedžerjem Nicom Harrisonom še veliko dela, a vseeno se zdi, da gre Dallas počasi končno v pravo smer. Vprašanje le, če je njihov prvi zvezdnik Luka Dončić po že petih zapravljenih sezonah pripravljen še dolgo čakati, da se jim končno posreči sestaviti konkurenčno ekipo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice