Šport > Košarka
3366 ogledov

Luki iz Dallasa sporočili posebno željo glede njegove teže

Luka Dončić Profimedia
Pri ekipi Dallas Mavericks naj bi si želeli, da njihov prvi zvezdnik pred začetkom nove sezone izgubi nekaj kilogramov.

Potem ko različni profili na socialnih omrežjih NBA ekipe Dallas Mavericks iz dneva v dan s ponosom objavljajo posnetke, kako je njihov prvi zvezdnik Luka Dončić resno vzel obdobje med obema sezonama in vsak dan pridno trenira ter na fotografijah z navijači izgleda "v formi svojega življenja", kot radi zapišejo, je priznani Athleticov novinar Tim Cato razkril, da so navodila prišla s samega vrha, saj naj bi ključni možje iz ekipe Dallas Mavericks želeli, da Luka pred začetkom sezone zniža svojo težo.

Čeprav se je Luka po fotografijah in posnetkih sodeč resno lotil te naloge, katero opravlja s pomočjo kondicijskega trenerja Anžeta Mačka, pa Cato opozarja, da je seveda pohvalno, da je Luka tako resno vzel obdobje med obema sezonama, a da to ne bo dovolj. Po njegovih besedah namreč še ni videl košarkarja, ki lahko tako hitro pade iz prave telesne forme, če se samo malce zapusti. Cato tako opozarja, da se mora Luka s takim pristopom lotiti tudi vseh prostih dni med sezono, če želi ohraniti svojo odlično telesno pripravljenost.

Cato je med drugim spomnil, kako dobro je Luka izgledal med olimpijskimi igrami, ko bi Sloveniji skoraj prinesel olimpijsko medaljo, ter na to, kako se je nato zapustil v obdobju pred začetkom klubske sezone. Na treninge svoje ekipe naj bi se namreč vrnil s kar 118 kilogrami, čeprav naj bi bila njegova optimalna teža 104 kilogrami. Luka je takrat tudi priznal, da se je v treh tednih premora nekoliko preveč sprostil.

Toda Cato je tudi prepričan, da se kaj podobnega ne bo ponovilo. V minulih dveh sezonah naj bi namreč ta košarkarski poznavalec opazil, da je Luka resnično dozorel in se nehal zabavati izven košarkarskih igrišč ter se popolnoma predal košarki. S takšno predanostjo in željo po zmagovanju naj bi bil tako Luka po lanski katastrofalni Dallasovi sezoni pred letošnjo pripravljen, da vsem dvomljivcem dokaže zmoto. Cato zato verjame, da ne bo Luka zgolj pričakal nove sezone v odlični telesni pripravljenosti, temveč bo slednjo držal tudi skozi celotno sezono.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.