Šport > Košarka
10124 ogledov

Noro, kako si je evropski velikan privoščil velikega Lukovega sovražnika

Luka Dončić Devin Booker Profimedia
Administratorjem Twitter profila košarkarskega kluba Monaco nikakor ne manjka smisla za humor.

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je naravnost katastrofalna sezona, ko se ji ni uspelo prebiti niti do dodatnega turnirja za končnico, zato pa se navijači dosti raje spominjajo ene sezone pred tem, ko je prvi zvezdnik ekipe Luka Dončić Mavericke na svojih ramenih popeljal vse do konferenčnega finala, ob tem pa je med drugim v končnici izločil tudi najboljšo ekipo rednega dela Phoenix Suns.

Ekipo polno zvezdnikov je naravnost osmešil, ko je na zadnji odločilni tekmi v prvem polčasu zbral več točk, kot vsa Sonca skupaj, obenem pa se je v tej seriji razvilo novo veliko NBA rivalstvo, saj je postalo jasno, da se Luka in prvi zvezdnik Phoenixa Devin Booker resnično ne marata.

Luka Dončić in Devin Booker | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Medtem ko je Booker opletal z jezikom na tiskovnih konferencah ter poizkušal na igrišču z različnimi provokacijami zlesti pod kožo našemu mlademu zvezdniku, je Luka Bookerju odgovoril na parketu. V seriji je povprečno dosegal kar 32,6 točk, 9,9 skokov in 7 asistenc ter več kot dve ukradeni žogo na tekmo, pri tem pa je povsem zasenčil Bookerja, ki kar na treh izmed sedmih tekem ni uspel preseči meje 20 točk, na zadnji odločilni tekmi pa se je "izkazal" z vsega 11 točkami.

Da pa ni šlo zgolj za eno napeto in vročo serijo, ko so že zaradi pomembnosti tekem strasti zelo razgrete, temveč se igralca resnično ne marata, pa so pokazale tudi prihodnje tekme v lanski sezoni, ko sta se oba igralca kar nekajkrat zapletla v razne provokacije in nista skrivala sovražnosti drug do drugega.

Prav zaradi tega bi znala Bookerju močno priti do živega zadnja objava evropskega košarkarskega velikana Monaca, ki se je pošalil na njegov račun. S šalo so pravzaprav začeli pri Bayern Münchnu, potem ko so podpisali igralca, ki mu je prav tako ime Devin Booker. Pri tem so uporabili klasično spletno šalo, s katero so dali vedeti, da kdo bi si želel NBA igralca Bookerja, če pa imajo svojega Devina Bookerja.

Na vse skupaj pa so se odzvali tudi pri lanskem udeležencu zaključnega turnirja najboljše četverice evrolige AS Monacu, kjer so zapisali: "Prvega si tako ali tako že lasti Luka Dončić, tako da ga v nobenem primeru ne bi mogli kupiti." Le upamo lahko v igralčevo dobro, da Booker ni videl omenjene objave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice