Šport > Košarka
6883 ogledov

Noro, kaj je novi soigralec pred pol leta izrekel o Luki

Grant Williams in Luka Dončić Profimedia
Novi soigralec Luke Dončića je velik oboževalec odličnega Slovenca.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je pri ekipi Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA pred dobrim dnem dobil novega soigralca. Dallas je namreč podpisal štiriletno pogodbo s krilnim igralcem Grantom Williamsom. Ta bo po pogodbi dobil približno 49 milijonov evrov.

V prestop 198 centimetrov visokega Williamsa sta bili vključeni še dve franšizi. Williamsovi nekdanji Boston Celtics bodo v zameno dobili tri izbore drugega kroga na naborih 2024, 2025 in 2028, medtem ko bodo San Antonio Spurs ob dveh izborih v drugem krogu naborov dobili še Reggieja Bullocka.

Williams, ki ga je Boston leta 2019 izbral kot 22. igralca na naboru, je v zadnji sezoni v povprečju dosegal 8,1 točke in 4,6 skoka ob 45,4-odstotnem metu iz igre, predvsem pa ga krasi igra v obrambi, ki je bila šibka točka Dallasa v minuli sezoni.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Grant Williams sicer tudi slovi kot igralec, ki vedno daje od sebe 100 odstotkov in s prihodom v igro vedno vnese neko novo energijo. Zato se je v preteklosti zapletel že v številne verbalne obračune s številnimi NBA zvezdniki. Toda Luke Dončića ni bilo med njimi, saj je Williams v preteklosti, ko je še igral za Boston, razkril, da je velik oboževalec igre našega košarkarskega čarovnika.

Pred pol leta so ga tako novinarji vprašali, okoli katerega igralca v ligi bi si najbolj želel graditi svojo šampionsko ekipo. Williams je nemudoma izstrelil, da če lahko izbere le enega, da bi izbral Luko. To je izjavil, čeprav si je delil slačilnico z dvema mladima superzvezdnikoma, Jaysonom Tatumom in Jaylenom Brownom, ki zagotovo nista bila navdušena nad njegovim odgovorom.

In ko je čez pol leta prvič v karieri postal prosti igralec, je nemudoma prestopil v ekipo, ki gradi svoje moštvo ravno okoli slovenskega zvezdnika. Očitno pri prestopu v Dallas ni odločala le višina plače, saj je bilo za usluge izjemno vsestranskega igralca zainteresirano kar nekaj ekip. Na koncu je odločila želja po igranju z Luko!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice