Šport > Košarka
6186 ogledov

Dallas zapustil še en igralec, pridružil se bo Čančarju

Justin Holiday Profimedia
V novi sezoni bo član Denverja tudi Justin Holiday, ki je minulo sezono zaključil pri Dallas Mavericks.

V ligi NBA je odprt prestopni rok in podpisovanje najboljših prostih igralcev je že v polnem teku. Tako je v noči na ponedeljek postalo jasno, da bo po izteku pogodbe ekipo Dallas Mavericks našega Luka Dončića zagotovo zapustil tudi Justin Holiday.

Kot poroča sloviti strokovnjak za ligo NBA Adrian Wojnarowski, se je namreč izkušeni 34-letni košarkar dogovoril za enoletno pogodbo z aktualnimi prvaki lige NBA Denver Nuggets, kjer se bo pridružil še enemu Slovencu, Vlatku Čančarju.

Potem ko je Denver poleti izgubil enega izmed zelo pomembnih členov svoje šampionske ekipe, saj je Bruce Brown podpisal za Indiano Pacers, so z Justinom Holidayom, ki je v minuli sezoni igral za Atlanto in Dallas, pridobili krilnega košarkarja, ki bo poizkušal s svojimi izkušnjami in odlično igro v obrambi zapolniti vrzel po Brownovem odhodu.

Holiday je sicer v minuli sezoni najprej nastopal za ekipo Atlanta Hawks, ki pa ga je tik pred iztekom prestopnega roka poslala v Houston, ki je po hitrem postopku prekinil njegovo pogodbo, saj ekipa, ki se je lotila korenite prenove, ni potrebovala 33-letnega košarkarja, ki bi odžiral minute njihovemu mlademu jedru ekipe. Za zadnji del sezone je nato sredi februarja podpisal pogodbo z Dallasom.

Holiday je za Mavericke nastopil na 18 tekmah, od tega je dve začel v prvi postavi. Povprečno je dosegal 4,4 točke, 1,8 skokov in 0,9 asistenc na tekmo. Čeprav slovi po svoji igri v obrambi (podobno kot zvezdniški brat Jrue Holiday) pri Atlanti in Dallasu ni dobil prave priložnosti, medtem ko je bil še sezono pref tem član prve peterke pri Sacramento Kings in Indiana Pacers, povprečno pa je dosegal dobrih 10 točk na tekmo.

Justin Holiday | Avtor: Profimedia Profimedia

Dolgoletni veteran je sicer tekom svoje kariere zamenjal številne ekipe. Potem ko sploh ni bil izbran na naboru in je nekaj časa celo igral v Belgiji, na Madžarskem in v razvojni NBA G ligi, je svojo prvo priložnost v najmočnejši ligi na svetu dočakal pri Philadelphia 76ers, nastopal pa je še za Golden State Warriors, Atlanto Hawks (v dveh različnih obdobjih), Chicago Bulls (prav tako v dveh različnih obdobjih), New York Knicks, Memphis Grizzlies, Indiano Pacers ter Sacramento Kings.

Leta 2015 je z Golden State Warriors osvojil šampionski prstan, svoj strelski rekord pa je dosegel v dresu Memphisa ravno proti Dallasu, potem ko je aprila 2019 Maverickom nasul 30 točk. V svoji sicer najboljši sezoni je obrambni specialist povprečno dosegal 11,6 točk, 4,4 skoke, 2,2 asistence, 1,8 ukradenih žog ter 0,6 blokade na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice