Šport > Košarka
6068 ogledov

Bomba! Dallas pripeljal tudi enega najboljših strelcev lige NBA

Luka Dončić in Seth Curry Epa
Mlajši izmed bratov Curry bo še tretjič v svoji karieri nosil dres Dallas Mavericks.

Potem ko je sredi noči postalo jasno, da so se Dallas Mavericks le uspeli dogovoriti s svojim velikim zvezdnikom Kyriejem Irvingom za triletno podaljšanje pogodbe, je pred nekaj urami sloviti košarkarski strokovnjak Adrian Wojnarowski udaril z novo novico, da se v Dallas vrača tudi Seth Curry, ki je v preteklosti že dvakrat nosil dres Maverickov.

Eden najboljših strelcev z razdalje v ligi NBA se bo ekipi pridružil kot prosti igralec, potem ko je z Dallasom podpisal dvoletno pogodbo. To bo že tretja avantura 32-letnega ostrostrelca pri Dallasu, potem ko je dres Maverickov nosil že v sezonah 2016-2018 in kasneje v sezoni 2019-2020, ko je odlično sodeloval z Luko Dončićem ter bil eden najboljših igralcev Dallasa. Prav tako se Curry odlično razume tudi z drugim velikim zvezdnikom ekipe Irvingom, s katerim sta si delila slačilnico pri Brooklyn Nets.

Curry, ki ima šesti najboljši odstotek v zgodovini lige pri metu za tri točke, je sicer v preteklosti v ligi NBA igral za Memphis Grizzlies, Cleveland Cavaliers, Phoenix Suns, Sacramento Kings, v dveh različnih obdobjih za Dallas, Portland Trail Blazers, Philadelphio 76ers ter v minuli dveh sezonah za Brooklyn Nets.

Ko si je nazadnje delil slačilnico z Dončićem, je brat bolj znanega Stephena Curryja v povprečju dosegal 12,4 točk, 2,3 skokov in 1,9 asistenc na tekmo. Koliko mu odgovarja igra Luke Dončića, pa najlepše pove podatek, da je imel v sezoni, ki jo je preživel skupaj z Luko, najboljši odstotek meta svoje kariere, saj je iz igre metal z 49,5-odstotno uspešnostjo, od tega za tri točke s kar 45,2-odstotno uspešnostjo.

Svojo najboljšo sezono (ko je imel tudi daleč najizdatnejšo minutažo) je sicer imel v sezoni 2021/22, ko je za Philadelphio in kasneje Brooklyn povprečno dosegal 15 točk, 3,1 skokov in 3,6 asistenc na tekmo, medtem ko so mu v minuli sezoni številke nekoliko upadle, kar je bilo tudi pričakovano, saj je imel glede na prejšnje sezone tudi dosti nižjo minutažo. Sezono je zaključil s povprečjem 9,2 točk, 1,6 skokov in 1,6 asistenc na tekmo. Seveda Curry in Dallas upajo, da bo ob nekoliko pomembnejši vlogi uspel znova najti tisto pravo formo, ki ga je krasila prejšnje sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 07:13 02.julij 2023.

    Kljub temu to ni Steph Curry! Napad so vedno imeli dober pri Dallasu, enega najboljših...za obrambo bodo pa zgradili zid pred košem ali kaj!?

  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 15:28 01.julij 2023.

    So rabili pravega centra in se enega obrambnega igralca. Pripeljejo dva palcka, ki nista nikoli igrala obrambe. Zdaj je najbolje za Luko in Dallas, da ga zamenjajo z drugo ekipo. Ker drugace bo to ena velika zalost.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 11:33 01.julij 2023.

    O.K....ampak Luka rabi centra in nekoga, ki zna igrati v obrambi...

Sorodne novice